USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

США готуються оголосити новий пакет допомоги Україні. Що увійде

11 Жовтня 2023 08:41
У середу, 11 жовтня, США оголосять про виділення нового пакету військової допомоги для України. До нього, зокрема, увійдуть снаряди для HIMARS.

Про це повідомляє «Голос Америки». Зазначається, що загальна вартість нового пакету допомоги становить близько 200 млн доларів.

«У пакет входить озброєння для протиповітряної оборони, як-от ракети AIM-9 Sidewinder, артилерійські боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS), протитанкові ракети TOW, а також 155-мм і 105-мм снаряди», – наводять журналісти слова американського чиновника, який дав коментар на умовах анонімності.

Читати ще: Patriot та IRIS-T – Німеччина оголосила про пакет військової допомоги Україні

Також будуть передані боєприпаси для стрілецької зброї, фугасні боєприпаси для подолання російських перешкод, обладнання для боротьби з дронами та радіоелектронної боротьби.

США вже передали Україні десятки пакетів військової допомоги. Її загальну суму оцінюють у близько 44 млрд доларів.

Раніше західні ЗМІ повідомляли, що президент США Джо Байден схвалив передачу Україні далекобійних ракет ATACMS. Це рішення він прийняв після майже річного опору. Зазначається, що сталося це ще до вересневого візиту Зеленського до Вашингтона. При цьому офіційно Штати таку інформацію не підтвердили.

7 жовтня The Telegraph писав, що Байден має намір запросити у Когресса пакет допомоги Україні на $100 мільярдів, якого повинно вистачити до 2025 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus