USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

США і Британія відреагували на заяву про застосування хімзброї в Маріуполі

12 Квітня 2022 07:18
У США і Великобританії відреагували на заяву «Азова» про те, що російські окупанти застосували хімічну зброю у Маріуполі.

Про це інформує УНІАН.

Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трас заявила, що вже перевіряє цю інформацію разом з партнерами.

«Будь-яке застосування такої зброї буде безжальною ескалацією цього конфлікту, і ми будемо вимагати від Путіна і його режиму відповіді», – написала вона в Twitter.

У коментарі CNN прессекретар Пентагону Джон Кірбі повідомив, що вони стурбовані потенційним використанням Росією засобів «боротьби із заворушеннями» в Україні.

«Пентагон не може підтвердити повідомлення про те, що російські війська застосували щось, що може бути хімічною зброєю в Маріуполі, але офіційні особи як і раніше стурбовані потенційним застосуванням Росією засобів придушення заворушень», – сказав він.

За словами Кірбі, Пентагон знає про ці повідомлення і буде уважно стежити за ситуацією.

«Ці повідомлення, якщо вони правдиві, викликають глибоку стурбованість і відображають наші побоювання з приводу того, що Росія може використовувати в Україні різні засоби придушення заворушень, у тому числі сльозогінний газ, змішаний з отруйними речовинами», – зазначив він.

Нагадаємо, що 11 квітня російські окупаційні війська використали в Маріуполі отруйну речовину невідомого походження.

У постраждалих спостерігається дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром.

Лідер «Азова» Андрій Білецький заявив, що троє бійців мають чітко виражені ознаки отруєння бойовими хімічними речовинами, але без катастрофічних наслідків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Серж Показати IP 12 Квітня 2022 12:56
Напевно свою стурбаваність необхідно висловлювати "вконтакте", бо навряд путін є у twitter.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus