USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

США і Польща підписали ядерну угоду на $18 млрд

19 Жовтня 2020 21:30
США і Польща уклали угоду про співпрацю у сфері розширення, модернізації та розвитку польської ядерної енергетичної програми.

Про це сказав американський міністр енергетики Ден Бруйєтт, повідомляє Корреспондент.net з посиланням на ТАСС в понеділок, 19 жовтня.

«Це наступний крок в рамках нашого історичного партнерства з Польщею. Ми віддані роботі з нашими союзниками по всьому світу, щоб допомогти їм з їхньою енергетичною безпекою, енергетичною незалежністю, з розвитком альтернативних джерел енергії, із забезпеченням конкуренції на їхніх енергетичних ринках. А у випадку з Польщею – ми допомагаємо знизити її енергетичну залежність від Росії», – розповів Бруйєтт і додав, що підписав документ «кілька хвилин тому».

У рамках домовленостей у Польщі також будуть побудовані шість великих ядерних реакторів.

«Це відновить конкурентоспроможність ядерної енергетики США», – зазначив Бруйєтт, уточнивши, що у двосторонній угоді «безліч деталей».

Він підкреслив, що, згідно із законодавством Сполучених Штатів, американські технології не можуть бути використані у військових цілях.

Відповідно до досягнутих домовленостей, Варшава закупить американські технології на суму $ 18 млрд.

«Це 30-річна угода, перша у своєму роді, є міцним зв’язком у сфері енергетики між Сполученими Штатами і Польщею», – відзначили в американському Міненерго.

Протягом наступних 18 місяців Вашингтон і Варшава разом працюватимуть над звітом, що містить проект реалізації польської ядерної енергетичної програми, а також механізм її фінансування.

Нагадаємо, у Вашингтоні запустили спільний проєкт України і США з досліджень в галузі ядерної науки та інженерії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus