USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Голова МЗС Німеччини розкритикував ядерну політику Трампа

5 Лютого 2018 08:14
Міністр закордонних справ ФРН Зіґмар Ґабріель у неділю, 4 лютого, заявив, що нова ядерна політика США надсилає хибний сигнал, повідомляє ТСН.

"Рішення уряду США про розробку нової тактичної ядерної зброї демонструє, що спіраль нової ядерної гонки озброєнь вже закручується", - сказав він.

За словами міністра, ознаки ядерного переозброєння очевидні також у Росії. Ґабріель, однак, закликав до нових ініціатив з роззброєння. "Нашою довготерміновою метою є світ без ядерної зброї", - наголосив він.

Ґабріель підкреслив, що "як і в часи "холодної війни", Європа є особливо вразливою". На думку німецького міністра, "замість нових систем озброєнь, нам потрібні нові ініціативи з роззброєння".

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки в п'ятницю, 2 лютого, опублікували оновлену ядерну доктрину Nuclear Posture Review, в якій викладено плани Пентагону за адміністрації Дональда Трампа щодо ядерної зброї. Документ серед іншого аналізує поточні ядерні загрози США у світі та закликає до модернізації ядерного арсеналу країни. Ідеться передовсім про КНДР, Іран і Китай, проте найбільше уваги приділено Росії.

Пентагон пропонує в цьому документі розбудовувати нові, малопотужні ядерні бомби, оскільки, на думку відомства, Росія вважає, що зброя США надто потужна для використання через потенційні руйнівні наслідки. Такі бомби можна буде запускати з субмарин чи кораблів, а отже, Вашингтону не обов'язково буде покладатися на розміщення арсеналу в Європі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus