USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

США підтвердили накладення санкцій на російські установи за подальшої агресії Москви

10 Січня 2022 19:57
У Держдепі США підтвердили, що накладуть санкції на ключові російські установи у випадку подальшого вторгнення Росії в Україну.

Про плани Вашингтона рішуче відповідати на спроби Росії загострити ситуацію розповіла заступниця держсекретаря США Венді Шерман, інформує 24 канал.

Представниця США заявила, що провела із заступником міністра закордонних справ Росії Сергієм Рябковим не переговори, а «дискусії для уточнення позицій сторін».

Вона пригрозила Москві санкціями у випадку вторгнення в Україну. Зокрема, США введуть фінансові обмеження щодо ключових російських установ. Шерман також наголосила, що успіх розмови залежатиме від деескалації. Це означає, що Росія має відвести війська від українських кордонів.

Завершилися переговори США і Росії щодо «гарантій безпеки»

У Женеві 10 січня завершилися переговори США і Росії щодо «гарантій безпеки». Вони тривали у закритому форматі понад 7 годин.

Представник Росії Рябков після перемовин заявив, що США серйозно підійшли до «гарантій безпеки». Він запевнив, що є база для досягнення домовленостей.

Чиновник також зазначив, що «жодних намірів напасти на Україну в Росії нема і бути не може».

Натомість представниця США Шерман наголосила, що Вашингтон не дозволить нікому закрити двері до НАТО для будь-якої країни.

У результаті США запропонували Росії провести двосторонні консультації найближчим часом. Вони стосуватимуться стратегічної та тактичної зброї, розміщення ракет у Європі та масштабів військових навчань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Юстас Алексу Показати IP 10 Січня 2022 20:38
А не будут брать - отключим газ!
Щоби наші вороги пов Показати IP 10 Січня 2022 21:19
"... жодних намірів напасти на Україну у Росії нема і бути не може" ! Істинно глаголить ! Дійсно нема, бо вже давно напали - ше 7 років тому !
Вбитий індіанець Показати IP 10 Січня 2022 23:19
А не забралися б вони вже до себе за океан, ті америкоси? Набридли своїм гавканням.
В. Показати IP 11 Січня 2022 07:23
Украину убережет от посегательств москвы только наличие ядерного оружия и средств доставки.а так война и нагнетания вечны

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus