USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

США продовжили антиросійські санкції за кібератаки

1 Квітня 2020 08:58
Президент США Дональд Трамп продовжив на рік дію санкцій проти низки країн, зокрема РФ, запроваджених через кібератаки проти Сполучених Штатів.

Про це йдеться у заяві на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

Указ 13694, підписаний експрезидентом США Бараком Обамою, давав право Міністерству фінансів вводити санкції проти осіб, які вчиняють кібератаки проти США, блокуючи будь-які їхні активи на території країни та відрізаючи їх від американської фінансової системи.

У кінці грудня 2016 року цей документ був доповнений новими положеннями. Дію каральних заходів було поширено на осіб, які перебувають за межами США і причетних до кіберактивності.

На підставі цього рішення санкції тоді були введені відносно Федеральної служби безпеки Росії і колишнього Головного розвідувального управління (нині Головне управління Генерального штабу ЗС РФ).

«Ця значуща зловмисна діяльність у кіберпросторі досі несе надзвичайну загрозу національній безпеці, зовнішній політиці і економіці США. З цієї причини надзвичайний стан, оголошений 1 квітня 2015 року, має залишатися в силі після 1 квітня 2020 року. Отже, відповідно до розділу 202 (d) Закону про надзвичайні ситуації у країні (50 USC 1622 (d)), я продовжую на один рік надзвичайний стан, запроваджений указом від 1 квітня 2015 року», – йдеться в указі Трампа.

Вказане рішення дозволяє міністерству фінансів вводити санкції проти осіб, які здійснюють кібератаки проти США.

Зазначимо, що президент РФ Володимир Путін на саміті G20 зажадав мораторію на санкції. Він також розкритикував глобальні міжнародні організації та запропонував їх «реорганізувати».

«Про глобальні міжнародні організації. Очевидно, що механізму автоматичної стабілізації при настанні кризових явищ у них немає. І тому потрібно ефективно і якомога швидше опрацювати і закінчити всі питання, пов'язані з їхнею реорганізацією», - сказав Путін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олег Показати IP 1 Квітня 2020 10:24
а тим часом в Запоріжжі запускають випуск автомобілів Lada...
777 Показати IP 1 Квітня 2020 11:33
Давай.продолжай. Пока самим не надоест.
Лучанин до 777 Показати IP 1 Квітня 2020 12:22
Що запорєбріковий, підгорає? Значить все правильно америкоси роблять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus