USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Путін, Лавров, Шойгу та інші: Нова Зеландія заборонила в’їзд чиновникам із РФ та Білорусі

7 Березня 2022 09:23
Нова Зеландія заборонила в’їзд 102 громадянам Росії та Білорусі, відповідальним за вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ та торгівлі Нової Зеландії у Твітері, передає Укрінформ.

До санкційного списку входять 102 особи, серед яких є високопоставлені російські політичні лідери, як-от президент РФ Володимир Путін, голова уряду РФ Михайло Мішустін, глава МЗС Росії Сергій Лавров, міністр оборони Сергій Шойгу.

Також уряд Нової Зеландії прийме закон, який дозволяє вводити санкції проти Росії після її вторгнення в Україну. Після його ухвалення це буде перший випадок, коли Нова Зеландія запровадить санкції окремо щодо країни.

За словами прем'єр-міністра країни Джасінди Ардерн, санкції дозволять заморозити російські активи в Новій Зеландії. Крім того, вони завадять громадянам і компаніям з РФ заводити в країну гроші, щоб уникнути обмежень, введених іншими країнами.

Також країна заборонить російським яхтам, кораблям вхід у її територіальні води, а літакам - польоти у повітряному просторі Нової Зеландії.

Раніше міністр закордонних справ Нової Зеландії Наная Махута оголосила, що Нова Зеландія надасть Україні 2 мільйони доларів гуманітарної допомоги для підтримки закладів медичної інфраструктури та закупівлі продуктів харчування і предметів гігієни для населення.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан і оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus