USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

США ввели санкції проти кіберзлочинців і віртуальних вимагачів

21 Вересня 2021 23:38
Міністерство фінансів США оголосило про введення санкцій, пов’язаних з кіберзлочинами, у тому числі, хакерськими нападами із застосуванням програм-здирників.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського відомства, передає Укрінформ.

«Програми-здирники й кібератаки вражають великі й малі підприємства по всій Америці і є прямою загрозою для нашої економіки. Ми й надалі боротимемося із зловмисниками», – заявила у цьому зв’язку міністр фінансів США Джанет Єллен.

Вона підкреслила, що з огляду на використання кіберзлочинцями більш складних методів і технологій, уряд США «застосовуватиме весь спектр заходів, у тому числі санкції й регуляторні інструменти», щоби перешкодити цим атакам.

До списку санкцій увійшла, в тому числі, організація SUEX OTC, зареєстрована в Москві і Празі, а також більше двох десятків електронних гаманців у цифровій валюті.

Минулого тижня стало відомо про підготовку американським урядом контрзаходів проти активності хакерів і кіберзлочинців. Зокрема, планувався широкий комплекс дій, у тому числі санкції проти виявлених «гаманців» хакерів, а також застосування нової тактики дій підприємств і організацій, які можуть постраждати від нападів. Дещо згодом очікується введення в США нових правил боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму, які обмежуватимуть використання криптовалюти як механізму для перерахування коштів вимагачам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 22 Вересня 2021 08:58
Всю нашу владу треба туди добавити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus