USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

США витратили 96% виділених Україні коштів

9 Листопада 2023 09:52
Влада США вичерпала практично усі кошти, які були виділені для допомоги Україні. Залишилося близько 4% коштів, які Вашингтон ще може витратити на допомогу для України.

Про це під час брифінгу заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Кореспондент.

«Американські кошти для України вичерпані на 96%», – сказав Кірбі.

Також координатор Ради національної безпеки Білого дому зазначив, що США вірять, що Україна може повернути свою територію, хоча і визнав, що наразі прогрес повільний.

Читати ще: Ракети для HIMARS, ППО та артснаряди: США оголосили про допомогу Україні на $425 мільйонів

Нагадаємо, президент США Джо Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу і Україні, і Ізраїлю, та затвердити новий пакет допомоги обсягом 106 мільярдів доларів, що включає понад 61 мільярд доларів фінансування на допомогу Україні.

2 листопада Палата представників США на чолі з новим спікером Майком Джонсоном ухвалила законопроєкт про виділення військової допомоги Ізраїлю на загальну суму 14,3 млрд доларів. У проєкті не передбачена допомога Україні. Проте верхня палата Конгресу провалила цей законопроєкт.

Поки у Конгресі визначаються із законопроєктами, у Байдена закликали Конгрес виділити Києву 12 млрд доларів, які є частиною з пакету допомоги, спрямована на бюджетну підтримку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus