USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

США звинувачують росіянку у шпигунстві

17 Липня 2018 10:28
Вашингтон звинувачує Марію Бутіну у тому, що вона була агенткою Росії в США.

Про це повідомляє Made for minds.

29-річної росіянці Марії Бутіній у США пред'явлені звинувачення в спробах впливати на американську політику в інтересах Росії за вказівкою російського посадовця. Її адвокат заперечує всі звинувачення.

У Вашингтоні затримали громадянку Росії Марію Бутіну, яку звинувачують у «змові з метою роботи агенткою Росії» без повідомлення американській владі, заявило в понеділок, 16 липня, міністерство юстиції США. За версією слідства, 29-річна жінка з 2015 року до лютого 2017 року працювала за вказівкою «високопоставленого посадовця російського уряду». Його ім'я не називається, але в повідомленні зазначено, що цей поадовець раніше був членом законодавчого органу РФ і пізніше став високопоставленим співробітником російського Центробанку, а з квітня 2018 року перебуває під санкціями Мінфіну США.

Жінка з таким же ім'ям, як і обвинувачена, Марія Бутіна, є членом правління загальноросійської організації «Право на зброю». У лютому минулого року вона була в складі делегації, що відвідала Національний молитовний сніданок - захід за участю Дональда Трампа, повідомляло агентство ТАСС. Формуванням складу тієї делегації займався колишній віце-спікер Ради Федерації, а згодом заступник голови Центробанку Росії Олександр Торшин. З 6 квітня Торшин знаходиться в списку санкцій США.

За даними ФБР, Бутіна налагоджувала відносини з американськими політиками з метою «встановлення приватних, або обхідних каналів комунікації». «Ці зв'язки могли бути використані Росією з метою втручання в процес прийняття рішень в США для просування російських інтересів», - повідомляється в документах суду. Крім того, з метою просування інтересів РФ росіянка намагалася проникнути в організації, що мають вплив на американську політику. Зокрема, вона намагалася встановити такі контакти через американську Національну стрілецьку асоціацію (NRA), про що доповідала російському чиновнику електронною поштою та повідомленнями в Twitter. При цьому вона не повідомляла владі США про те, що вона є агентом російського уряду, як того вимагає американське законодавство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 17 Липня 2018 14:13
Чергова феєрична маячня від заокеанських "друзів". :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus