USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Стало відомо, чому проводять обшуки на Волинській митниці

12 Серпня 2019 16:54
ДБР проводить 7 санкціонованих обшуків у приміщеннях митниці, на митних постах та відділах митного оформлення на Волині. Як стало відомо, обшуки стосуються схеми ухилення від сплати податків, яку організували волинські фіскали.

Про це повідомила перший заступник директора ДБР Ольга Варченко у своєму пості в Facebook.

«Під час розслідування встановили причетність до протиправної схеми співробітників митниці, – пише вона. Роль митників зводилася до того, що вони навмисне занижували митну вартість транспортних засобів, що імпортуються за підробленими документами. У документах вказували недостовірні дані про відправника та одержувача, а також маніпулювали інформацією, необхідною для визначення адекватної митної вартості».

Нагадаємо, на початку липня 2019 року повідомлялося, що слідчі Центрального апарату ДБР розкрили протиправну схему, в якій безпосередньо брали участь співробітники ДФС. Власне, вони покривали діяльність тіньового ринку з торгівлі податковими кредитами і отримували за такі «послуги» свій відсоток. Згодом, діяльність цієї транзитно-конвертаційної групи при сприянні волинський податківців завдали збитків державі на 190 мільйонів гривень.

Варченко також розповіла про те, яке покарання очікує учасників корупційної схеми. За її словами, зареєстровано кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених: ч. 3 ст. 212 ККУ (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів); ч. 1 ст. 358 ККУ (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів); ч. 4 ст. 358 ККУ (використання завідомо підробленого документа); ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків); 2 ч. ст. 366 ККУ (службове підроблення, який призвів до тяжких наслідків).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Волинянин Показати IP 12 Серпня 2019 18:47
Цікаво а в матеріали справи попали автомобілі Терещука, які він заліз по цій схемі? BMW X5, MERCEDES W222, BMW 750 ... Чи відмажуть його, все ж таки Гіля зять?!(
Берестюк до Волинянин Показати IP 12 Серпня 2019 21:36
Це наша корова, і ми її доїм!!!
Анонім Показати IP 13 Серпня 2019 14:20
Застаріла інформація навіщо писати про те що Незнаєш !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus