USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.72 9.85

Старовижівські школярі представлятимуть Волинь на всеукраїнській «Олімпіаді геніїв»

7 Лютого 2023 08:41
Учні Старовижівського ліцею, які водночас є і вихованцями Волинської обласної Малої академії наук, нещодавно взяли участь в обласному етапі Міжнародної GENIUS Olimpiad Global. Це найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі, який щороку, починаючи з 2011-го, проходить у Сполучених Штатах Америки.

Про це повідомили у Старовижівському ліцеї.

Традиційно у ньому беруть участь учні 8-11 класів з понад 70 країн. Торік вперше цей конкурс відбувся в Україні. Незважаючи на війну, він проходить у нас і цьогоріч.

Десятикласниця Старовижівського ліцею Мар’яна Максимук виступила на конкурсі у категорії «Креативне письмо», одинадцятикласники Уляна Хлопук – «Наука», Роман Коваль – «Короткий фільм», Едуард Гетюк – «Мистецтво». Показово, що роботи усіх чотирьох старовижівських ліцеїстів, яким допомагали готуватися їхні наукові керівники Тамара Новік, Оксана Коваль та Юрій Коваль, було визнано найкращими в області.

Читати ще: Найбільший у світі конкурс з екології знайшов геніїв серед юних волинян

Волинська обласна Мала академія наук зареєструвала проєкти старовижівчан для участі у національному етапі ІІ Всеукраїнського конкурсу «Олімпіада геніїв України» (GENIUS Olympiad Ukraine).

Тепер діти представлятимуть усю Волинь і виборюватимуть право поїхати на Міжнародний фінал, що цього року пройде в очній формі у США на базі Рочестерського технологічного інституту Нью-Йорка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus