USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Стартував п’ятнадцятий «Бандерштат»: гурти, ціни на квитки, вакцинація. Фото

6 Серпня 2021 12:31
У селі Рованці, що поблизу Луцька, стартував ювілейний фестиваль українського духу «Бандерштат». Цьогоріч відомий захід, який проводять вже вп'ятнадцяте, присвячений тридцятій річниці Незалежності України.

Після жорсткого карантину фестиваль повернувся до свого звичного формату та відбуватиметься протягом трьох днів, з 6 по 8 серпня.

Вартість триденного абонементу – 1000 гривень. Також можна обрати квиток на один день: 6 серпня (п’ятниця) – 300 гривень, 7 серпня (субота) – 500 гривень, 8 серпня (неділя) – 500 гривень. Є квитки й на два дні: 6-7 серпня (п’ятниця та субота) – 700 гривень, 7-8 серпня (субота та неділя) – 850 гривень. Відзначимо, що дійсними лишаються і квитки, які були придбані на 2020 рік, ще до запровадження карантину.

Читайте також: Усе, що треба знати про «Бандерштат-2021». Програма, ціни, цікавинки

На територію фесту можна потрапити з центрального парку понтонним мостом, що спорудили на річці Стир. На автомобілі ним не проїдеш, а ось провезти велосипед, візок чи коляску – залюбки.
Ще вчора перші бандерштатівці заселилися у наметове містечко, але їм довелося несолодко через грозу, що накрила місто. Втім сьогодні жителі наметового містечка можуть вдосталь відігрітися, адже цьогоріч організатори не пошкодували для них дров.
Поки фестивальники облаштовують свій побут в наметах, з протилежної сторони території фесту триває підготовка сцени, щоправда, задіяна вона буде лише з суботи, а сьогодні відбудеться пісенна ватра.
До слова, цьогоріч на «Бандершаті» вступлять такі гурти: Бумбокс, Без Обмежень, ТНМК, Карна, Фіолет, Один в каное та інші. А на гутірковій сцені можна буде поспілкуватися з відомими українськими письменниками, політиками, істориками, громадськими активістами, музикантами, художниками, журналістами тощо. Традиційно відбудеться гутірка з ветеранами ОУН-УПА.
Паралельно з облаштуванням відбувається підготовка ярмарку народних умільців, де гості фестивалю зможуть купити різноманітний крам та сувеніри. А з території фуд-корту вже доносяться приємні запахи різноманітних смаколиків, однак свою їжу на фестиваль також можна приносити.
Особливістю цьогорічного «Бендерштату» є те, що на ньому можна буде вакцинуватися від коронавірусу. Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини керівник медичної служби фестивалю Олесь Марищук, наразі на пункті щеплення є дві вакцини: CoronaVac та Pfizer.

«Ми просили організаторів, щоб на вакцинацію був попередній запис, аби було розуміння та певна координація роботи. У вакцинації ми не будемо відмовляти нікому, але є моменти правильної реєстрації. Тобто людина може бути або зареєстрованою у сімейного лікаря, або не зареєстрованою. Якщо вона не зареєстрована, то має прибути з паспортом та ідентифікаційним кодом. У медично-інформаційній системі створюється так званий випадок і людину щеплюють. Попередньо на вакцинацію записалися 40 людей, але не відмовимо й тому, хто підійде ще. Єдиний нюанс: Pfizer – шестидозний, тобто відкрита вакцина може стояти не більше шести годин, відповідно ми будемо відкривати упаковку, коли приходитиме шість людей», – сказав Олесь Марищук.
Лікар наголосив, що після вакцинації людям можна без проблем відпочивати та розважатися на фестивалі:«Ми вакцинували велику кількість людей, виникали лише передбачувані реакції. Можливе невелике підвищення температури, ломота м’язів у суглобах, яка коригується звичайними протизапальними таблетками. В крайньому випадку, медпункт постійно працює. Після вакцинації людина протягом 30 хвилин перебуває під наглядом лікаря. У нас є всі засоби для невідкладної медичної допомоги на випадок гострої реакції».

Насамкінець Олесь Марищук розповів для бандерштатівців, як вберегтися від зараження коронавірусом:«Має бути масковий режим, його ніхто не відміняв. На жаль, дотриматися його непросто. Але фестиваль відбувається на свіжому повітрі, тому немає такого тісного контакту. На таких фестивалях неможливо дотримуватися дистанціювання, тому прохання, щоб люди одягали маску. Також важливою є гігієна рук».

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Common sense Показати IP 7 Серпня 2021 09:39
Ще би робили вакцинації в тролейбусах, громадських туалетах. Це серйозна медична процедура. Якийсь жах коїться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus