USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Стендап, гітара та вірші: особливий літературний вечір у Луцьку

8 Лютого 2018 09:37
Авторські пісні, проза, поезія та стендап у стилі команди «Ліги сміху» Загорецької Людмили Степанівни – саме так у невимушеній домашній атмосфері 7 лютого пройшов літературний вечір культурного об’єднання «100Вт» у рамках проекту «Луцька солянка».

Зауважимо, що вечір розпочався з хвилини мовчання, якою вшанували хлопців і дівчат, що загинули за незалежність України. До слова, вхід на вечір - абсолютно безкоштовний, проте в залі завжди присутня скринька, в яку кожен охочий може кинути кілька гривень на допомогу онкохворим діткам. Зокрема, за минулий рік вдалося зібрати 1699 гривень – гроші передали БФ «СТОПРАК».

Відкрила літературний вечір Ольга Антош, яка прочитала авторську поезію, що, з її слів, писалися на одному диханні. Далі наступила черга дебютантів Андрія Рехнюка та Марічки Муляр, які теж поділилися з присутніми своїми віршовими творами. Своєю чергою, Юлія Яковлюк відійшла від поезії та зачитала свою авторську казку.
Порадував глядачів Віталій Шевчук, який зіграв на гітарі декілька власних пісень. Хлопець говорить, що грає посередньо, але на це і не вчився, бо, мовляв, є математиком. Втім, публіка доволі добре зреагувала на його пісенні твори.
Поетеса Лєна Шторм поділилася враженнями від книги Ірини Цілик «Глибина різкості», адже, як говорить Лєна, вона дуже захоплюється цією письменницею і зараз читає її більше, ніж власні твори.
Своєю чергою, Антон Безносиков прочитав фрагмент власного прозового твору, частину якого публіка мала нагоду чути на минулому літературному вечорі.
А насамкінець виступив стендап-комік Макс Лопахтін, стиль якого дещо схожий на команду з «Ліги сміху» Загорецьку Людмилу Степанівну. Після виступів Макса дуже важко зосередитися та бути серйозним, тому організатори вирішили, що хлопець виступатиме останнім.


Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини засновник культурного об’єднання «100Вт» Володимир Столярчук, літературні вечори об’єднання організовує один раз в місяць, через два тижні «100Вт» організовує акустичний вечір «Три акорди», де молоді хлопці та дівчата можуть прийти та зіграти на гітарі як авторські пісні, так і кавери на відомі хіти.

З його слів, свою творчість можуть показати і школярі, і пенсіонери, адже об’єднання відкрите для всіх. Володимир Столярчук каже, що організація була заснована у 2010 році, тобто за 8 років було проведено велику кількість презентацій книг, акустичних концертів.

Щодо ідеї створення культурного об’єднання, то засновник «100Вт» розповідає, що 8 років нічого подібного в Луцьку не було, а сам він писав вірші, прозу, тому йому з другом захотілося зібрати однодумців, тоді нині покійний мер Микола Романюк 3 перших вечора підтримав організацію фінансово, надавши приміщення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus