USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Стерненка і Демчука відпустили з СІЗО під домашній арешт

9 Квітня 2021 18:49
Одеський апеляційний суд відправив Сергія Стерненка і Руслана Демчука під цілодобовий домашній арешт – із 23 лютого вони перебували в Одеському слідчому ізоляторі. Цю міру запобіжного заходу їм обрав суддя Приморського суду Віктор Попревич після оголошення обвинувального вироку у справі про розбій і викрадення людини в 2015 році.

Сам вирок буде розглядатися в апеляції 16 квітня – обвинувачені отримали по 7 років і 3 місяці тюрми, інформує Радіо Свобода.

Рішення перевести обвинувачених під домашній арешт 9 квітня ухвалила суддя Альбіна Кадегроб.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, адвокати долучили до справи 27 заяв народних депутатів, які заявили про готовність взяти Сергія Стерненка на поруки, але суддя залишила заяви без задоволення. Чотири народних депутати навіть приїхали на засідання – це Соломія Бобровська, Яна Зінкевич, Влада Булах і Роман Лозинський.

Раніше адвокати Сергія Стерненка і Руслана Демчука подавали кілька клопотань, суть яких полягає в необхідності звільнити обох обвинувачених з-під варти. За словами адвокатів, суддя Попревич перевищив свої повноваження і не обґрунтував своє рішення обрати максимально суворий запобіжний захід – тримання в СІЗО.

Суддя окремо попросила адвокатів не обговорювати суть самого вироку і закликала говорити виключно про законність застосування кримінально-процесуальної норми про обрання запобіжного заходу. Онлайн-трансляцію суддя не дозволила.

«У своєму рішенні суддя Попревич, зокрема, посилається на статтю 200 Кримінально-процесуального кодексу. Проте там говориться, що ініціювати запобіжний захід має прокуратура. Але ж вони його не ініціювали. По-друге, у вироку немає дати закінчення міри запобіжного заходу – сказано, що вона діє доти, поки вирок не набуде законної сили. А якщо він набуде чинності через 5 років? У статті 203 Кримінально-процесуального кодексу написано, що запобіжний захід закінчується, коли закінчується його термін. Але тут дата не вказана», – наголосив адвокат Масі Найєм.

Єдиним аргументом суворої запобіжної міри є серйозність і тяжкість злочину, в якому обвинувачується Стерненко, додав адвокат. Він також нагадав, що Стерненко мав м’якшу міру запобіжного заходу, був на поруках народного депутата, по справі щодо більш тяжкого злочину – навмисного вбивства, в якому його обвинувачують.

Прокурор заперечувала аргументи захисту, зокрема наголошувала, що прокуратура подавала клопотання про запобіжний захід і просила саме СІЗО – в квітні і грудні 2020 року, а також в січні 2021-го. Прокурор просила долучити до справи чотири вироки Демчука по інших кримінальних справах, за які його було засуджено, але суддя відмовила і порадила подати ці документи, коли Апеляційний суд почне розглядати справу по суті.

Нагадаємо, 23 лютого Приморський райсуд Одеси призначив Стерненку покарання у вигляді позбавлення волі на 7 років і 3 місяці з конфіскацією половини майна у справі про викрадення місцевого депутата, учасника антимайдану Сергія Щербича.

Його і ще одного обвинуваченого у справі Руслана Демчука взяли під варту в залі суду і відвезли до СІЗО, де вони перебуватимуть до набуття вироком законної сили.

19 березня суд в Одесі відхилив апеляцію на вирок Стерненку і залишив його під вартою.

Крім того, Приморський райсуд Одеси з вересня 2020 року розглядає справу про обвинувачення Стерненка в умисному вбивстві Івана Кузнєцова, який напав на нього, і незаконному носінні холодної зброї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Точно Показати IP 9 Квітня 2021 19:03
Вибачитися і туфельки почистити їм не забули? Цирк, а не держава...
Маємо до Точно Показати IP 10 Квітня 2021 12:02
Що маємо, самі наплодили шушвару в державі, які себе називають активістами, а насправді переважна більшість злочинний елемент. Мудрий у нас народ.
1+1 Показати IP 9 Квітня 2021 20:19
Цирк від лоха ,для лохів
Анонім Показати IP 10 Квітня 2021 08:00
После выхода Стерненко можно с уверенностью утверждать - Зеленский это самый обвафленный недопрезидент в истории Украины.
Шарій до Анонім Показати IP 11 Квітня 2021 06:47
Після Яника, короля чепушил

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus