USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Стрілянина в Ель-Пасо: 8 магазинів Walmart отримали погрози про нові напади

12 Серпня 2019 11:18
У США за останній тиждень вісім магазинів Walmart отримували погрози про нові напади. Люди в соцмережах погрожували влаштувати нові розстріли, а один чоловік прийшов у магазин у бронежилеті та з гвинтівкою у руках.

Про це пише CNN, повідомляє Theбабель.

У Флориді чоловік у Facebook написав про те, що збирається влаштувати стрілянину в Walmart і назвав день. «Залишилося ще три дні, після чого я «поверну» свою AR-15 [напівавтоматична гвинтівка]. Не ходіть в Walmart наступного тижня», – написав 26-річний Річард Клейтон. Він був затриманий поліцією після перевірки і заарештований.

У місті Тампа чоловік подзвонив в Walmart і заявив, що влаштує стрілянину. Через деякий час він також був затриманий.

Погрози в соцмережах про напади зі зброєю отримували магазини в Харлінгені, Нью-Йорку, Канзас-Сіті та Північній Кароліні.

В Міссурі чоловік зайшов у магазин у бронижелеті з пістолетом та гвинтівкою. Він не встиг здійснити задумане і був затриманий на місці. В Уеслако мати привела свого 13-річного сина в поліцейський відділок, після того як він писав у соцмережі, що планує влаштувати бійню в одному магазині.

Представники Walmart повідомили, що мережа посилила заходи безпеки у 5 тис магазинів.

Нагадаємо, 3 серпня 21-річний Патрік Крузіус влаштував стрілянину в супермаркеті Walmart в Ель-Пасо, де на місці вбив 22 людини і ще 26 поранив
. Перед атакою він опублікував маніфест, в якому схваляв дії стрільця у Новій Зеландії і пояснив, що «веде війну за майбутнє США» проти «окупації латиносів».

Пізніше президент США дав указ Міністерству юстиції підготувати законопроект, який дозволить у короткі терміни застосовувати смертну кару по відношенню до винних в масових вбивствах на грунті ненависті.

Американська торговельна мережа Walmart почала прибирати рекламу жорстоких відеоігор
. Керівництво супермаркетів також заборонило транслювати трейлери фільмів, які містять сцени насильства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
! Показати IP 12 Серпня 2019 12:51
Потрібно терміново легалізовувати зброю. Правда ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus