USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Стрій – це сім'я, я буду повертатися»: історія багатодітного бійця, який проходить реабілітацію на Волині

19 Березня 2024 08:09
47-річний військовослужбовець Олександр Гумпер пішов у військо в перший день повномасштабної війни. В березні 2023 боєць отримав важке осколкове поранення на Луганщині, нині проходить реабілітацію в одному з медзакладів Волині.

Суспільному чоловік розповів: вдома на нього чекають дружина і п’ятеро дітей: троє синів і дві доньки. Найменшому сину нині шість років, старшому – 22, він, як і батько, одягнув військовий однострій.

Життя до та після вторгнення

Олександр народився у Харкові, згодом разом із батьками переїхав у Київ, створив власну родину, багато років працював на будівництві. Каже: захоплювався китайськими бойовими мистецтвами, зокрема, він-чунь.

Чоловік пригадує, про вторгнення Росії в Україну почув дорогою на роботу.

«Якраз в маршрутці їхав і поруч військкомат, а люди розмовляють – війна. Я пішов у військкомат замість роботи. На мою сім’ю пруть, як можу не йти? Я хотів дітей вивезти, то вони сказали, що нікуди не поїдуть», – розповідає Олександр.

Після проходження військового навчання чоловіка перевели у один з батальйонів 112 бригади. Разом із побратимами боєць виконував бойові завдання на Луганщині.

Читати ще: Доньку бачив лиш двічі. Воїн виїхав з окупованого Бердянська, щоб урятувати сім’ю й стати на захист країни
«Піймав міномьотку і Колька загинув»

З 2023 року Олександр служить у 111 бригаді. Важке осколкове поранення військовослужбовець отримав торік у березні. Пригадує, його пораненого встигли евакуювати з поля бою, але вижили не усі його товариші.

«Я піймав міномьотку і Колька (побратим Олександра) загинув. Хлопців там порвало трохи, мене на ноші і поперли. На ногу дивлюся, а там дірка. А один осколок по ребру вискочив і медичка каже: в сорочці народився», – говорить захисник.

Після важких поранень Олександр оговтується уже рік, реабілітація триває досі.

Читати ще: «Дістали в хребті осколок. Почав ходити», – воїн із Луцька, який лікується після четвертого поранення

«Він як прийшов, то взагалі не міг підіймати руку, біль була, рука навіть до 90 градусів не підіймалася. А зараз вже бачте як...», – каже медсестра реабілітаційного відділення Віра Комарова, яка допомагає Олександру.

Важкі спогади і плани на майбутнє

Зі слів Олександра, найважче на передовій втрачати друзів і побратимів. «Працює по нас снайпер, а я не можу хлопчину витягти, це дуже важко, коли на твоїх очах помирає людина. Бувало таке, що з посадки виходили, де людьми застелено... це війна», – додає чоловік.

Читати ще: «Людині інколи хочеться просто поплакати»: історія луцького реабілітолога, який допомагає пораненим бійцям

Боєць переконаний, українські військові вистоять. Після реабілітації хоче повернутися до побратимів і продовжити боротьбу.
«Для мене Україна - це мій дім, це моє рідне все, це берегти треба. Стрій - це сім’я, я буду повертатися», – додав військовослужбовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus