USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Студентів-бюджетників хочуть змусити відпрацьовувати витрати на навчання

20 Січня 2011 10:59
Кабмін доручив Міністерству освіти і науки, молоді та спорту посилити контроль за використанням бюджетних коштів.
З нового навчального року планується зобов'язати студентів-бюджетників відшкодовувати державі витрати, витрачені на їх навчання, і встановити економічно обґрунтовану плату за проживання в гуртожитках, пише zaxid.net.
На думку представників комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, ініціатива Кабміну суперечить Конституції, що забезпечує громадянам свободу вибору місця роботи.
У тексті урядової постанови йдеться про те, що до 1 вересня 2011 року МОН має розробити механізм відшкодування державі студентами-бюджетниками, «які не відпрацювали в державному секторі економіки визначений законодавством термін» витрат, витрачених на їхнє навчання.
Також протягом місяця міністерству доручено розробити порядок проживання студентів у гуртожитках, методику визначення його вартості і встановити економічно обґрунтовану плату.
Як повідомив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань науки і освіти, перший проректор Національного авіаційного університету Максим Луцький, проживання в гуртожитку входить до переліку платних послуг вузу.
«Методика розрахунку вартості проживання встановлюється наказом Мінфіну, Міносвіти та Мінекономіки з урахуванням вартості комунальних послуг, яку визначає місто», - розповів Луцький.
Він додав, що щорічно на навчання студента-бюджетника держава виділяє 12-15 тисяч гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Костянтин Показати IP 20 Січня 2011 12:02
То я не зрозумів цей закон діе чи ні
Павел Показати IP 20 Січня 2011 13:19
Так і має бути як колись, заплатила держава за твоє навчання і видавала стипендію, то ж і ти відпрацюй за ті послуги державі
tarasick до Павел Показати IP 20 Січня 2011 14:24
Та, бачте, ситуація не зовсім така, як колись. Держава то оплатила, але й зобов’язується працевлаштувати (так в контракті пише) - а на приактиці виходить "пшик".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus