USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Студентка з Нігерії народила первістка в Луцьку

20 Серпня 2021 16:41
Молоде подружжя нігерійських студентів, яке мешкає в Ужгороді, вирішило народжувати в Луцьку. Саме в місцевому пологовому будинку зранку 15 серпня з’явився на світ їхній первісток. І хоч пологи не були легкими, завдяки професіоналізму медичного персоналу в пари народився здоровий хлопчик, і нині новоспечені батьки радо готуються до виписки.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини 28-річна Джімох Рофіат Аніке родом із Нігерії, вона навчається в Ужгороді на економіста. Вирішила вступати саме в український вищий навчальний заклад, адже тут вчився її друг, який розказав, що в Україні дуже гарно. В закарпатському виші вона й познайомилася з майбутнім чоловіком, теж нігерійцем.

Коли молодому подружжю довелося визначатися, де народиться їхній первісток, вирішили, що в Україні. Сім’я ретельно підшуковувала заклад, моніторила інформацію та перевіряла відгуки. Врешті вибір впав на Луцький клінічний пологовий будинок. До того ж, саме тут народжувала близька подруга Рофіат.

«Мій чоловік був присутній – у нас були партнерські пологи. Вони не були легкими для нас обох, але зараз уже все добре. Тут відмінні послуги й нам тут дуже подобається», – запевнила породілля.
Як поділилася, після закінчення навчання подружжя планує залишитися жити в Україні.

Завідувачка пологового відділення №2, лікарка акушер-гінеколог вищої кваліфікаційної категорії Марія Ярош пригадала, що Рофіат разом із чоловіком Даніелем звернулися до медиків, коли в дівчини почалися хибні перейми.

«Вони підписали декларації з сімейним лікарем, тому знали всі правила нашої медичної системи: як потрібно до нас поступати, за яких умов тощо. Вони були готові, – пригадала вона. – Коли розпочалися спонтанні вагінальні пологи, то на прохання пацієнтки ми зробили епідуральну анестезію. Сьогодні жінка не повинна терпіти, тому ми її знеболюємо. Коли почалися активніші схватки, ми помітили, що, за показами кардіотокографії, є ризик втрати плоду. Було дворазове обвиття пуповиною навколо шиї плоду, тому родити вагінально вона не могла. Ми негайно поінформували про це пацієнтку й отримали згоду на кесарів розтин, у результаті якого народився здоровий хлопчик вагою 3400 грамів і зростом 51 сантиметр».
Оскільки було призначено ургентний кесарів розтин у зв’язку зі станом плоду, після пологів немовля деякий час перебувало в палаті відділення інтенсивної терапії новонароджених для додаткового обстеження.

«Зараз пацієнтка вже самостійно вигодовує дитинку. Будемо слідкувати за дитинкою і породіллею й готуватися до виписки», – зазначила Марія Ярош.
Зі слів директора Луцького клінічного пологового будинку Сергія Сябрука, випадки народження немовлят іноземцями в їхній практиці не є рідкістю, зазвичай ідеться про змішані шлюби. Цього року, окрім подружжя з Нігерії, по медичну послугу в заклад зверталися, наприклад, громадяни Російської Федерації. Також у пологовому будинку протягом 2021-го народжували й мешканці інших регіонів країни – в цілому 83 випадки. Це – жителі Львівської, Рівненської, Тернопільської, Закарпатської, Хмельницької, Київської, Одеської та інших областей.
«Наша робота спрямована на те, щоб надати якісну професійну медичну послугу всім пацієнтам, незважаючи на те, звідки вони до нас надходять. Зараз пацієнти мають змогу самостійно обрати заклад – це їхній свідомий вибір, – сказав Сергій Сябрук. – І адміністрація, і персонал нашого пологового будинку дуже багато вкладають професіоналізму, знань та душі в розвиток закладу, аби наша допомога була безоплатною, якісною, сучасною та безпечною для вагітних і породіль».

Загалом цього року в Луцькому клінічному пологовому будинку народилося 937 діток, у тому числі дев’ять двієнь.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ВІРУС Показати IP 20 Серпня 2021 16:54
О ЦЕ ТАК НОВИНА.ЛЕЛЕКИ ВЖЕ ВІДЛІТАЮТЬ В АФРИКУ......
Анонім Показати IP 20 Серпня 2021 17:32
Ну і що з того? Народила та й народила . Теж ще сенсація.Кожен день у Луцьку народжують українки. То що про кожну в новинах пишуть?
Для крука до Анонім Показати IP 20 Серпня 2021 20:01
Ти не розумієш. Українців підготовлюють до нових володарів українських земель. Ти просто нетолерантний!
Мирко Показати IP 20 Серпня 2021 18:01
Які наші люди нетолерантні і злі. Нехай щастить дитяті і батькам.
Крук Показати IP 20 Серпня 2021 18:04
Прикольна новина. Кому не подобається - проходьте далі.
Для крука до Крук Показати IP 20 Серпня 2021 19:56
В тебе спитати забули
ЛУЧАНОЧКА Показати IP 21 Серпня 2021 00:30
Дуже приємно чути від іноземців приємні відкуки за наш родом Нехай наше місто буде знайоме багатьом Це хіба погано?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus