USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Субсидії мають надаватися тим, хто їх справді потребує, – Віталій Музиченко*

29 Жовтня 2018 16:26
Ефективна адресна соціальна підтримка не можлива без контролю щодо справедливості її надання, наголосив генеральний директор Директорату сім'ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко на прес-брифінгу, що відбувся у Києві з нагоди початку опалювального сезону.

За його словами, люди підтримують такі заходи: за даними досліджень громадської думки, проведених цього року в Україні за сприяння Світового банку, 67,2% опитаних висловили негативне ставлення до тих, хто навмисне надає недостовірні дані з метою отримання соціальної підтримки, стільки ж опитаних вважають що таких осіб слід притягати до відповідальності.

За словами Віталія Музиченка, Мінсоцполітики і надалі робитиме системні кроки для підвищення адресності і ефективності соціальної підтримки і посилення контролю за використанням коштів платників податків, призначених на її надання.

З метою налагодження зворотного зв’язку з населенням, в Україні за підтримки Світового банку запроваджено «гарячу лінію» з питань порушень при наданні житлових субсидій, соціальної допомоги та соціальних послуг.

За безкоштовним телефоном 0 800 50 2757 (з 9.00 до 18.00 по буднях), можна повідомити про факти порушень та корупції при наданні соціальної підтримки з боку посадових осіб, а також про випадки незаконного одержання такої підтримки з боку громадян. А з’ясувати, чи отримує, приміром, сусід субсидію вже можна завдяки відкритому реєстру отримувачів субсидій - subsidii.ioc.gov.ua. , де за адресою проживання можна подивитися, чи отримує допомогу той, хто там зареєстрований (інші персональні дані там не відображаються).

Така практика успішно діє у переважній більшості країн Європи. Це дає змогу зробити систему соціального захисту більш прозорою, адресною і залучити громадян до контролю за розподілом бюджетних коштів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Федір Т. Показати IP 29 Жовтня 2018 16:33
В нас учасників АТО серед прокурорів і інших впливових осіб , пруд-пруди ... Таке саме і з субсидіями та пільгами ...
скептик Показати IP 29 Жовтня 2018 16:34
1900-й рік: "альо это охранка ?!!!!!! мой сосед ест черную икру ложкой" "ну и на здоровьице". 2000 рік: "альо !!! це СБУ ?!!!!! мій сусід Іван ЇСТЬ !!!!!!" "зараз приїдемо"
Василь Показати IP 31 Жовтня 2018 09:32
Тільки до бідного так з тими субсидіями"щіпітільно", а там де прокурори судді чиновникі мають стільки власності то їм Закнони не писані чи не підписують самі собі? Чому в них можуть бути такі статки і тут все чесно тільки якийсь безробітний і всі так цікавляться як він живе??? Владі має бути соромно, що не може дати гідну зарплату українцям і вони змушені виживати! А чому так за безробітного владі цікаво на які вони гроші виживають, а самі всю Україну розкрадають чиновникі!!!Ганьба такому знищенні країнців владою!!!! Самі кишені понапихали і авто а шукають у безробітного і у безробітних забрали субсидії!!!! Безробітному не можуть дати гідної йому роботи а кажуть щоб йшов підмітав вулиці, прибиральницею ітд І не соромно в таких безробітних забирати субсидію?!!ганьба ганьба владі геть з крісел і Уряд у відставку!!!!!!!!!Брешуть і брешуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus