USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Сучасна молодь - інфантильна? ОНОВЛЕНО

3 Лютого 2012 15:41
Волинські студенти обирають спеціальності не за власним бажанням.
Про це йшлося 3 лютого під час засідання дискусійного клубу «Молодь, праця, кар’єра».
Студент Луцького національного технічного університету Назар Грищук розповів: «Я лише на 3 курсі усвідомив, чим я хочу займатися у житті», ‒ зауважив Назар.

Дехто вважає, що профорієнтаційні уроки потрібно давати ще у школі. До того ж вони повинні враховувати реальні потреби суспільства, нехтуючи недобором студентів на спеціальності.

Із цим погодилась голова профкому Волинського національного університету імені Лесі Українки Юлія Дмитрук. Вона розповіла, що варто інформувати школярів про професії уже з 9 класу.

Заступник директора Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Максим’як розповіла, що довго вагалась, на яку спеціальність вступати. «Вступила на історичний, хоча хотіла бути журналістом», ‒ зізналась вона. Натомість додала: те, що вона там навчалась, не завадило їй працювати в омріяній сфері.

«Сьогодні молодь дуже інфантильна та інертна. Люди думають про гроші, не хочуть нічого вкладати в свій розвиток. Головна проблема – мотивація», ‒ сказала Ольга Максим’як.

Громадський діяч Захар Ткачук натомість розповів, що мотивувати людей неважко. Головне – знайти правильний підхід.

Проте, врешті-решт, дійшли до висновку, що вибір спеціальності – не обмежує.
Так, студент Назар Грищук розповів, що паралельно з навчанням у ЛНТУ вступив до ВНУ на спеціальність «політологія». «Змінити вибір завжди можна, але перший ‒ теж впливає на подальше життя», ‒ вважає студент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Божидарник Показати IP 3 Лютого 2012 17:04
Не хочеш мучитися - кидай навчання. Навіщо нам такі студенти, які й досі не знають чого хочуть у житті. Забирай документи - і на всі 4 сторони
andrea Показати IP 3 Лютого 2012 18:03
Одиниці студентів поступають за бажанням, більшість куди візьмуть або "по блату"!
Наівняк Показати IP 3 Лютого 2012 18:51
Стосовно:"Громадський діяч Захар Ткачук натомість розповів, що мотивувати людей неважко. Головне – знайти правильний підхід" Декілька днів тому цей громдіячь бідкався на сторінках ВН яка молодь інертна. Від себе додам -вона (молодь) лінуеться навіть тему обговорити.
F13 Показати IP 3 Лютого 2012 19:16
Захар Ткачук і сам був інертним студентом гегорафічного факультету тим паче не дуже успішним, а тепер чтав "лідером" )) не смішіть людей , які знають особисто цих лідерів
Лучанин Показати IP 3 Лютого 2012 20:31
Людина реально щось усвідомлювати починає після 35 років (природа доводить). Можливо краще вже тоді іти вчитися? Але от питання - що робити до цього?
психолог-сексопатолог Показати IP 4 Лютого 2012 08:51
Лучанину. Може тобі не вдалось щось зробити до 35 років, то не варто це узагальнювати. Все краще, що людина може зробити - це в молодості. В 35 років людина вже володіє чудовим досвідом свідомого дорослого життя, знаннями, якщо працює над собою, добрим здоровям. Очевидно, "лучанин" сидить у когось на шиї - у тещі, дружини чи батьків і просить дві гривні на проїзд (до тещі).
Оля Показати IP 4 Лютого 2012 11:07
А за що ви так, деякі шановні коментатори, ненавидите Захара?...
Назар Грищук Показати IP 4 Лютого 2012 13:32
Шановна преса, прошу не подавати інформацію видуману інформацію! слів "МЕНІ НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ МІСЦЕ НАВЧАННЯ" я не вживав, і впринципі не міг такого говорити, так як ЛНТУ - В МОЄМУ СЕРЦІ! стосовно професії, і того, чим я займаюсь - це інша розмова, а про свій університет я нічого поганого сказати не міг!
Журналіст Показати IP 4 Лютого 2012 18:45
ЛНТУ - В МОЄМУ СЕРЦІ! Назарчику, хватить ...
Назар Грищук Показати IP 5 Лютого 2012 01:40
Що хватить? Я дійсно цим університетом пронизаний. І саме ЛНТУ дав мені путівку в життя! Емоціі емоціями, слова залишаться словами, а реальні справи - дійсна оцінка позиціі людей. І всі, хто зі мною тісно спілкується - підтвердить ці слова. І прошу не продовжувати цю дискусію. За своі емоціі прошу вибачення.
ВДВ Показати IP 5 Лютого 2012 11:14
Питання дуже актуальне. Якби в 18 років одягли примусово в чоботи, дали автомат, каску, лопату, речовий мішок- і по сопках 6 км., то після цього життєва позиція людини робиться дуже активною і таких, вибачте на слові, пацифістів як Грищук навіть теоретично бути не може. А хто був, той раптово "перековується"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus