USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Сучасна молодь загартована духом та більш патріотична

13 Жовтня 2014 17:07
У Луцьку до свята Покрови Пресвятої Богородиці, яке традиційно вважають Днем УПА в Україні, привітали колишніх повстанців. Так, теплу зустріч розпочали із виконання неофіційного гімну УПА «Ой у лузі червона калина», який усі присутні у залі слухали стоячи.
Захід також приурочили й до Дня українського козацтва. Його відвідав Луцький міський голова Микола Романюк, який після урочистої промови вручив відзнаки ветеранам УПА Марії Ткачук та Ользі Лавренчук за вагомий внесок у патріотичному вихованні молоді та заслуги перед країною.
Жінки гордо прийняли нагороди зі словами «Служу Україні!».
«Кожен із вас - це людина-історія. Але усіх вас об’єднує те, що ви поклали життя за волю і незалежність України. Саме ви описали своїм здоров’ям, життям та кров’ю сторінки історії», - зазначив міський очільник і наголосив, мовляв, недаремно у гімні УПА співають: «А ми тую червону калину підіймемо, а ми тую славну Україну, гей-гей, розвеселимо», адже справжніх патріотів не повинна покидати віра у те, що Україна, врешті-решт, підніметься з колін.
До слова, завтра, 14 жовтня, о 14:30 на Замковій площі міста відбудеться громадська панахида за загиблими борцями за рідну державу. Після того усі охочі зможуть поклонитися пам’яті полеглих за Україну, взявши участь в урочистій ході, що стартуватиме від Луцького замку до Театрального майдану, де відбудеться посвята у ліцеїсти, й через вулицю Винниченка завершиться біля могили волинського Героя Майдану Василя Мойсея на меморіальному комплексі «Вічна Слава».

Декілька слів про буремні роки у лавах повстанців Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла ветеран УПА Євгенія Лісова. Так, сімнадцятилітньою, практично зі шкільної парти, вирішила вона підтримати повстанський рух та допомагати «хлопцям із лісу»:
«Збирала селом, хто що дав, і заносила хлопцям. Хтось же повинен був це робити. Молодь боролась за незалежність держави. З тих пір згадується й хороше, й погане, однак, якби мені дали можливість прожити життя спочатку, зробила б усе так само. Ми товаришували між собою й поважали одне одного», - розповіла патріотка й зауважила, що за участь у повстанському русі свого часу її засудили на 15 років вислання.

Утім, на думку пані Євгенії, тішить те, що сучасна молодь дуже загартована духом та більш патріотично вихована.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
я Показати IP 13 Жовтня 2014 18:24
А В Кушнір, колишній комуняка, парторг тепер голова братства УПА, не блюзнірство!!!!
УПА Показати IP 13 Жовтня 2014 20:27
Хто документально підтвердить,що УПА зародилась саме 14-го жовтня? Якщо ні,то хто приурочив до Свята Святої Покрови?До вояків УПА ставлюсь з найчистішою, найсердечнішою шаною.СПАСИБІ ВАМ, ЗА ВАШУ САМОВІДДАНУ БОРОТЬБУ,ЗА НЕЗАЛЕЖНІСТЬ НАШОЇ БАТЬКІВЩИНИ-УКРАЇНИ! Але це СВЯТО повинне бути узаконене якимись документами,а не просто призначене невідомо ким.
Володимир Показати IP 14 Жовтня 2014 03:58
УПА "Поліська січ" на Волині організоване влітку 1941 року Тарасом Бульбою за ініціативою тодішнього прем’єра Уряду УНР у вигнані (екзилі) А.Лівицького. Весною 1943 року після відхилення Бульбою вимоги підпорядкуватися ОУН(р) дружини українських націоналістів захопили штаб Бульби в лісництві на Рівненщині, хто відмовився перейти в підпорядкування бандерівців, були розстріляні, Свої загони Бульба перейменував в УНРА, значна частина яких після визволення Волині в польових військоматах перейшла в ряди Червоної Армії. Прийнято відзначати день УПА на Покрову за ініціативою головнокомандувача УПА Р.Шухевича, а чому з 1942 року - невідомо.
Лучанин до Володимир Показати IP 14 Жовтня 2014 08:23
УПА Бульби - це була нормальна організація і сам Бульба був видно адекватною людиною, бо не захотів робити етнічних чисток на Волині, якими керував Шухевич. Потрібно взагалі розрізняти УПА Бульби і ОУН-УПА: одні адекватні борці за незалежність, а інші - організатори етнічних чисток.
Ая Показати IP 14 Жовтня 2014 07:49
УПА була створена 14 жовтня 1942 року за рішенням політичного проводу ОУН для захисту мирного населення України від знущань Німецької окупаційної влади. Головнокомандуючим УПА, з 1943р. по 1950р. був Роман Шухевич, псевдонім Тарас Чупринка. Маючи визначні здібності, він створив дієздатну, багаточисельну військову силу, котра потужно протистояла Німецьким і Радянським каральним військам.
Лучанин до Ая Показати IP 14 Жовтня 2014 08:25
"... котра потужно протистояла Німецьким і Радянським каральним військам. " і активно проводила етнічні чистки. Навіщо вибирати таких людей, як приклад для виховання молоді? Чому Бульба-Боровець, який не захотів крові невинних людей взагалі ніде не згадується?
Ая до Лучанин Показати IP 14 Жовтня 2014 16:13
Лучанин: ....."і активно проводила етнічні чистки.".....конкретні докази де?
Имя Показати IP 14 Жовтня 2014 07:59
коментар було видалено
Анонім до Имя Показати IP 14 Жовтня 2014 08:13
Вот-вот.За глаза это даже мягко сказано.Если уж быть прямолинейным,то увсех волчьи взгляды.
Лучанин до Имя Показати IP 14 Жовтня 2014 08:29
Мабуть, такі самі обличчя будуть у представників різних добровольчих загонів, які беруть участь у військових діях на Сході і яких міжнародні організації звинувачують у злочинам проти мирного населення.
Лучанин Показати IP 14 Жовтня 2014 08:28
Запитання до редакції: Ви можете пояснити значення терміну Покрова Пресвятої Богородиці? Краще або Покрова - це народна назва свята або Покров Пресвятої Богородиці.
Лучанин Показати IP 14 Жовтня 2014 08:31
Пам"ятаю як у школу приходили ветерани ВВВ. Обличчя в них були світлі і життєрадісні: хоча вже й роки були похилі.
який Показати IP 14 Жовтня 2014 08:50
позор
Микола Показати IP 14 Жовтня 2014 14:10
Молодці шана і вдячність Вам за це!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus