USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Суд арештував депутата Юрченка з правом застави у 3 млн

21 Вересня 2020 21:06
Вищий антикорупційний суд вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у близько 3 мільйони гривень для виключеного з владної фракції «Слуга народу» депутата Олександра Юрченка.

Як повідомляє Радіо Свобода, таким чином суд частково задовольнив клопотання сторони обвинувачення.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури попросив суд взяти депутата під варту з альтернативою внесення застави близько 6 мільйонів 400 тисяч гривень.

Депутата взяли під варту в залі суду.

Юрченко під час засідання суду заперечив провину і заявив про наклеп на себе.

17 вересня в НАБУ заявили, що Юрченку повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди з використанням законних повноважень та обов’язків ( ч. 4 ст. 368 та ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України). Це сталося того ж дня, коли депутата виключили з фракції партії «Слуга народу».

13 вересня колишній член фракції «Слуга народу», народний депутат Гео Лерос опублікував у соцмережі пост, що два дні тому НАБУ нібито затримало помічника депутата зі «Слуги народу» Олександра Юрченка за хабарництво. Наступного дня партії «Слуга народу» заявили про намір Юрченка написати заяву про вихід із фракції. В Офісі президента підтримали це рішення.

15 вересня Національне антикорупційне бюро України закликало генерального прокурора Ірину Венедіктову підписати підозру народному депутату щодо «отримання неправомірної вигоди» за внесення пропозицій до одного із законопроєктів. Вона зробила це 17 вересня.

У відомстві вказали, що раніше помічникові депутата повідомили про підозру в отриманні хабаря. 15 вересня цьому помічникові Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 1 млн 552 тисяч гривень застави.

У ВАКС повідомили, що підозрюваний вніс заставу 16 вересня в повному обсязі.

Олександр Юрченко є головою підкомітету з питань поводження з побутовими відходами комітету Верховної Ради України з питань енергетики і житлово-комунальних послуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
євген Показати IP 21 Вересня 2020 21:13
Самое светлое лицо в Беленюка!
Анонім Показати IP 22 Вересня 2020 09:37
та хоч когось посадіть..
Ваня до Анонім Показати IP 22 Вересня 2020 11:46
А інакше що? На мітинг підеш чи страйк?
@ до Ваня Показати IP 22 Вересня 2020 12:11
НІ не піде! Диван важкий!
Ну ті ну Показати IP 23 Вересня 2020 01:12
Юрченко відкупна жертва, щоб народ подивився, що йде боротьба з корупцією. Цей депутат не входив в жодну з підгруп слуги народу, сам по собі. От і зіграли саме на ньому. Нє, в жодному випадку не кажу, що депутат пухнастий, просто поліз не туди, де треба, а захищати немає кому..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus