USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Суд Австрії не арештував офіцера, якого звинувачують у шпигунстві для РФ

13 Листопада 2018 18:52
Земельний суд Зальцбурга відмовився заарештувати австрійського полковника, підозрюваного в шпигунстві на користь Росії. Про це 13 листопада пише австрійська газета Kronen Zeitung з посиланням на постанову суду, який відхилив заяву прокуратури. Про причини рішення не повідомляється, передає Радіо Свобода.

За даними видання, слідство інкримінує полковнику дві кримінальні статті: про розголошення державної таємниці та про розвідувальну діяльність на користь іноземної держави.

Слідчі вважають, що затриманий минулого тижня військовослужбовець із кінця 1990-х років передавав російській військовій розвідці інформацію про міграційну кризу, австрійську військову авіацію та артилерійські системи. За 20 років співпраці з Москвою він отримав близько 300 тисяч євро, твердить прокуратура.

Затриманий чоловік під час допитів визнав інкриміновані йому правопорушення. Через цей інцидент міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль скасувала візит до Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus