USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Суд дозволив ексміністерці Богатирьовій повернутися на держдачу, звідки її виселили з ініціативи Зеленського

28 Листопада 2021 19:24
Колишня міністерка охорони здоров’я часів Віктора Януковича Раїса Богатирьова може повернутися на державну дачу в Конча-Заспі. Раніше її, як і низку інших ексчиновників, було вирішено звідти виселити.

Богатирьова не змирилася з тим, що з нею розірвали договір про користування будинком, і пішла до суду. В результаті суддя Голосіївського райсуду Києва ухвалив забезпечити їй та її родині вільний доступ до домоволодіння, повідомляє «Главком».

Відомо, що угоду з Богатирьовою вирішили розірвати з двох причин: заборгованість за енергоносії та самовільне встановлення будинку охорони. Борг ексміністерка усунула і після цього подала позов, щоб розірвання з нею договору в односторонньому порядку визнали незаконним.

Читати ще: Переселення ексчиновників з держдач обійдеться бюджету в мільйони гривень, – ЗМІ

Крім того, вона просила, щоб відповідачу (будинку відпочинку «Конча-Заспа») заборонили передавати у користування будинок, де вона жила з сім’єю, будь-кому іншому.

Своє право на це житло Богатирьова аргументувала тим, що з 2014 року її будинок добудовано та прийнято в експлуатацію, і, згідно з договором, має бути передано їй у користування на 25 років. До літа 2021 року, коли її вирішили виселити, цей термін ще не минув, тому суд вирішив, що безперешкодне повернення Богатирьової на держдачу «забезпечить ефективний судовий захист прав та законних інтересів заявника, а також членів його родини».

Додамо, за даними Bihus.Info, площа будинку ексголови МОЗ України становить 641 квадратний метр, його відносять до житла найвищого класу комфортності.

Як повідомляли, президент України Володимир Зеленський доручив провести повний аудит земель та резиденцій у Конча-Заспі та Пуща-Водиці, після чого з них почали виселяти державних діячів.

Дехто з постояльців елітного селища відмовився визнати законність ініціативи Зеленського щодо виселення та подав до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дідо Показати IP 28 Листопада 2021 21:52
Пост олігархія. Справедливість понад усе. Постмайданна Україна. Європейські рівність.
Радикал Показати IP 29 Листопада 2021 00:21
Бо не просто виселяти треба, а пересиляти за грати.
Народна прокуратура Показати IP 29 Листопада 2021 12:57
Якби Янукович не був таким сцикливим, вже б давно жив у своїй хонці, відремонтованій за рахунок бюджету після того, як вона була розграбована "цвітом нації з Майдану"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus