USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Суд арештував Богатирьову на два місяці

28 Серпня 2019 18:03
У Печерському районному суді Києва обрали запобіжний захід очільниці Міністерства охорони здоров’я часів Януковича Раїсі Богатирьовій – 60 днів тримання під вартою або застава у розмірі 6 мільйонів гривень.

Ексміністерка юстиції Олена Лукаш уже заявила, що заставу внесе Вадим Новинський, повідомляє 24 канал.

Слідчим суддею призначено Світлану Смик. Адвокатами підозрюваної Беляєв Дмитро та Беляєва Віта. На засіданні суду Богатирьова запевняла, що виїхала за межі країни, коли ще не було підозри.

«Тому казати, що я переховувалась немає підстав. Жодного дня за цей період не була на території Автономної Республіки Криму. Хочу сказати прокурору, що Крим – це українська територія», – заявила колишня очільниця міністрества охорони здоров’я.

Столична прокуратура просила, щоб її взяли під варту. Ніч, після затримання в аеропорті «Київ», Раїса Богатирьова провела в ізоляторі тимчасового тримання у Києві на вулиці Глибочицькій.

На засідання прийшли колишні регіонали: ексміністерка юстиції Олена Лукаш та ексдепутатка Олена Бондаренко.
Олена Лукаш
Олена Лукаш
Олена Бондаренко
Олена Бондаренко
Раїса Богатирьова – народна депутатка чотирьох скликань Верховної Ради. За часів президента-втікача Януковича була віце-прем’єр-міністеркою України. З 2012 до початку 2014 року очолювала Міністерство охорони здоров’я в уряді Азарова.

Після Майдану у жовтні 2014 року ГПУ оголосила Богатирьову у розшук. У 2015 році Печерський районний суд Києва заочно арештував її. До вересня 2016 року чиновницю розшукував «Інтерпол», однак пізніше її ім’я прибрали з бази розшукуваних осіб.

Підозрюють Богатирьову у розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах (мовиться про 342 мільйони гривень) під час організації та проведення закупівлі лікарських засобів та виробів медичного призначення. Їй загрожує від 7 до 12 років ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волиняка Показати IP 29 Серпня 2019 12:53
Та Богатирьова ангел в порівнянні з Супрун!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus