USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд офіційно підтвердив судимість нардепа Іванісова за згвалтування

25 Листопада 2019 21:31
Пологівський райсуд Запорізької області підтвердив судимість нардепа зі «Слуги народу» Романа Іванісова за групове зґвалтування.

Як зазначається, суд розглядав справу за обвинуваченням Романа Іванісова у злочинах передбачених частиною 3 статті 117 (Кримінального кодексу 1960 року) (зґвалтування групою осіб) та частину 2 статті 118 (задоволення статевої пристрасті неприроднім способом). Офіційне підтвердження від суду отримало видання «Четверта влада».

«Вироком Пологівського районного суду Запорізької області від 21-го березня 1996 року Роман Іванісов визнаний винним у закінченому злочині – груповому задоволенні пристрасті неприродним способом (фактично оральному згвалтуванні) та у замаху на згвалтування (вагінальне)», – сказано у відповіді суду.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГРУПОВЕ ЗҐВАЛТУВАННЯ У «ВОЛЗІ» МЕРА: ЖЕРТВА НАРДЕПА ІВАНІСОВА РОЗПОВІЛА ПОДРОБИЦІ

Іванісов був затриманий 14 вересня 1995 року Куйбишевським райвідділом міліції Запорізької області за ст. 117 ч. 3 (зґвалтування неповнолітньої), і ст. 118 ч. 2 (зґвалтування неповнолітньої неприродним чином) Кримінального кодексу України, який діяв на той час.

22 вересня його відправили до СІЗО, але через три дні відпустили за рішенням суду. Однак, 25 жовтня 1995 року міліція затримала повторно Іванісова.

Іванісова покарали позбавленням волі на З роки 6 місяців. Відбувати покарання майбутній нардеп мав у виправно-трудовій колонії загального режиму. Однак учасники процесу подали касаційні скарги, і вирок Пологівського райсуду переглянув Запорізький обласний суд. Цей-таки суд 17-го квітня 1996 року ухвалив змінити вирок суду першої інстанції: строк Іванісову зменшили до 2 років 6 місяців позбавлення волі у виправно-трудовій колонії загального режиму.

29 листопада 1996 року указом президента «Про помилування» Іванісову змінили «невідбуту частину міри покарання» на умовну з іспитовим строком два роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus