USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд відсторонив від посади директора одеського табору, де загинули діти

29 Листопада 2017 09:27
Приморський районний суд Одеси відсторонив від посади директора табору «Вікторія» Петроса Саркісяна, що є одним із підозрюваних у справі про пожежу, внаслідок якої у вересні в цьому таборі загинули троє дітей, повідомляє Радіо сводоба з посиланням на прокуратуру Одещини.

За даними відомства, суд ухвалив рішення 28 листопада за клопотанням прокурорів.

Саркісян перебував під вартою до 15 листопада, після чого його відпустили під заставу в розмірі 128 тисяч гривень. Він лікується від серцевої хвороби в одній з одеських лікарень.

У прокуратурі заявили, що надалі наполягатимуть на його арешті без права внесення застави, враховуючи тяжкість інкримінованого йому злочину: порушення правил пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки.

Нагадаємо, в ніч з 15 на 16 вересня в дитячому таборі «Вікторія» згоріла двоповерхова дерев’яна будівля, де відпочивали учасники танцювального ансамблю «Адель». Внаслідок пожежі загинули троє дітей, ще двох було госпіталізовано.

У цій справі четверо підозрюваних, серед них — директор табору Петрос Саркисян, якого 15 листопада випустили під заставу, відповідальна за пожежну безпеку старша вихователька Наталія Янчик, яку 28 вересня суд відпустив на поруки.

У жовтні прокуратура Одеської області повідомила про підозру колишній заступниці міського голови Одеси Зінаїді Цвірінько, яка на момент пожежі опікувалася гуманітарними питаннями, і керівнику Київського райвідділу Державної служби з надзвичайних ситуацій. Суд обрав запобіжний захід для колишньої чиновниці у вигляді особистого зобов’язання. Прокуратура підозрює Цвірінько у «службовій недбалості».

Також оголосили підозру працівнику ДСНС. За даними слідства, він не вжив необхідних заходів щодо часткового або повного зупинення роботи табору. Хоча був належно проінформований, що на об’єкті упродовж 2016-2017 років виявлено та задокументовано низку суттєвих порушень у сфері техногенної та пожежної безпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus