USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Суд взяв під варту ексзаступника міністра економіки Бровченка, якого підозрюють у держзраді

23 Жовтня 2019 16:05
Суд взяв під варту на 2 місяці колишнього заступника міністра економіки Юрія Бровченка із можливістю внесення застави.

Розмір застави для Бровченка – 3 мільйони 400 тисяч 170 гривень, повідомила прес-служба Шевченківського райсуду Києва, пише 24 канал.

СБУ затримала ексзаступника міністра економіки Бровченка 22 жовтня в аеропорту «Бориспіль» за ймовірне завдання масштабної шкоди обороноздатності України. Затриманого підозрюють у державній зраді.

За даними слідства, Бровченко, чиновники держпідприємства «Український центр «Безпека» та державної акціонерної холдингової компанії «Артем» діяли всупереч інтересам України на користь іноземної компанії. Вони уклали з іноземцями завідомо збитковий контракт на виготовлення і постачання лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад 16,5 мільйона доларів. При цьому іноземна компанія обладнання в Україну так і не поставила.

Відомо, що Юрій Бровченко на посаді заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України працював у 2016-2018 роках. Був відповідальним за розвиток оборонно-промислового комплексу, стандартизацію і технічне регулювання.

Узагалі Бровченко з 2008 року опікувався питаннями нацбезпеки і оборони на державному рівні.

У 2010-2011 роках очолював департамент утилізації компонентів ракетного палива та ракет і боєприпасів у Міноборони.

У 2011-2015 роках працював у Мінекономрозвитку на посадах директора департаменту економіки оборони та безпеки, заступника директора департаменту економіки оборони та безпеки – начальника управління мобілізаційної роботи та резервів.

До призначення на посаду заступника міністра скеровував роботу мобілізаційного підрозділу у держконцерні «Укроборонпром».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus