USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суд заарештував екс-помічника депутата від БПП, його підозрюють у співучасті у вбивстві Гандзюк

12 Листопада 2018 16:29
Суд заарештував колишнього помічника депутата Верховної Ради від БПП Миколи Паламарчука Ігоря Павловського у справі про вбивство радника мера Херсона Катерини Гандзюк, пише The Бабель.

За інформацією від наших джерел, Павловського “взяли” у Херсоні ще минулої суботи.

Суд був сьогодні, арешт поки до 3 грудня, без застави.

У СБУ нам вже підтвердили, що висунули Павловському підозру у співучасті в убивсті (ч.3 ст 27, п.4,6,11,12 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство).

У прокуратурі також підтвердили арешт Павловського.

31 липня в Херсоні невідомий вилив сірчану кислоту в обличчя керуючої справами Херсонської міськради Гандзюк. Жінку з хімічним опіком понад 30% тіла госпіталізували до місцевої лікарні. Пізніше її перевели на лікування до Київського міського опікового центру.

Поліція кваліфікувала напад на чиновницю як замах на вбивство, вчинене з особливою жорстокістю.

Правоохоронці встановили п'ятьох осіб, які об'єктивно підозрюються в організації та скоєнні злочину, і всім їм судом було обрано запобіжний захід. На сьогодні під вартою перебувають Сергій Торбін і Микита Грабчук, решті - В'ячеславу Вишневському, Володимиру Васяновичу і Віктору Горбунову - суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Сергія Торбіна херсонські атовці звинувачували в рекетирстві, називаючи членом банди Ігоря Павловського.

Павловський - досить відома на півдні України людина. Його прізвище зустрічається серед керівників охоронної фірми «Чорний туман», куди набирають атовців. А на загальнонаціональному рівні Павловський відомий як помічник нардепа від БПП Миколи Паламарчука - генерала поліції і заступника глави МВС - керівника кримського главку часів початку «нульових». За інформацією видання The Newsroom, Паламарчук вважається одним із «смотрящих» від президента Петра Порошенка на Херсонщині.

При цьому, згідно із однією з версій, саме помічник впливового парламентарія міг передавати гроші за організацію нападу на Катерину Гандзюк. Дану інформацію поширюють і активісти спільноти «Хто замовив Катю Гандзюк?». За їхніми словами, посередником між виконавцями злочину і замовником був раніше судимий Ігор Павловський, який має кличку «Собака».

4 листопада Гандзюк померла. Того ж дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на активістку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus