USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Суд заарештував Рубана

9 Березня 2018 15:16
Шевченківський суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 2 місяці без права внесення застави для керівника центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана.

Відповідне рішення суд прийняв 9 березня. Про це повідомляє Громадське.

Нагадаємо, переговірнику інкримінують підготовку терористичного акту і незаконне володіння зброєю. До того ж, ідеться про підготовку замаху на президента України Петра Порошенка. Документ.

Як повідомлялося, Рубан був затриманий зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в’їзду та виїзду "Майорськ".

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що Рубан намагався провезти цілий арсенал зброї, яка була прихована в меблях.

Суддя Шевченківського райсуду 9 березня під час засідання з обрання запобіжного заходу повідомив, що Рубана підозрюють у підготовці замаху на Президента України Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Сам Рубан заявляє, що його підставили. Він відкидає всі звинувачення на свою адресу і заявляє, що операцію проти нього спранував офіцер спецполку з позивним «Керд». Про це повідомляє Главком.

«Я відкидаю всі звинувачення на свою адресу навіть пояснення. Операція була спланована офіцером спецполку з позивним «Кедр». Він мав бойове розпорядження і хотів переїзду на сторону «ДНР» та «ЛНР». Я виконував роль водія. Автомобіль, на якому я рухався, належить старшому офіцеру «Кедр». Він його придбав в Донецькій області. Я його тримав лише для перетину кордону. Я не маю перепустки на перехід на непідконтрольну територію. Проте раніше я займався і продовжую займатися обміном. У мене було більш ніж 140 переходів. Я маю досвід складних операцій та переходів», - розповів Рубан.

Порошенко доручив доручив голові СБУ Василю Грицаку взяти під особистий контроль розслідування справи Володимира Рубана.

За його словами, завдяки вжитим СБУ заходам вдалося попередити масштабні терористичні акти, які мали бути вчинені найближчим часом у місті Києві та в інших містах України.

ЧИТАТИ ЩЕ: МАЛО БУТИ БАГАТО КРОВІ, ТРУПІВ І ХАОС, – ГРИЦАК ПРО ПЛАНОВАНИЙ ТЕРАКТ У КИЄВІ

Більше інформації голова СБУ надати не зміг через заборону оприлюднення великої кількості інформації.

Онлайн трансляція брифінгу Грицака щодо Рубана:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus