USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Мало бути багато крові, трупів і хаос, – Грицак про планований теракт у Києві

9 Березня 2018 16:13
Терористичний акт, в організації якого підозрюють керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, планувалося здійснити у центрі Києва. Мали загинути тисячі осіб. Про це на прес-конференції розповів голова СБУ Василь Грицак, передає УНН.

“Надалі ми надамо свідчення, документальні свідчення того, що планувалися масові, я підкреслюю, масові теракти. З мінометів мали розстріляти центральну частину міста Києва, і на запитання: там же мирні люди, будинки мирних людей? – Це нікого насправді не хвилювало.

Мало бути якомога більше трупів, якомога більше крові. Йшлося про тисячі загиблих, і як говорили їхні куратори з "ДНР" та з Москви, має бути багато крові, багато трупів і має бути хаос, внаслідок якого люди мають вийти на вулицю, а війська мають повернутися з зони АТО до міста Києва, щоб показати, що в Україні є громадянська війна”, – сказав він.

На конференції показали відеозаписи, на яких видно, як підозрюваний та представники терористів навантажують автомобіль боєприпасами, а також момент затримання Рубана і обшук вантажівки.

Також очільник СБУ повдомив, що підозрюваний у перевезенні зброї через лінію розмежування та організації терористичних актів Володимир Рубан діяв за змовою з очільником "ДНР" Олександром Захарченком та іншими "лідерами" так званої республіки.

"Під час проведення негласних слідчих дій здобуто вагомі та достатні докази, які свідчать про те, що Рубан, діючи за попередньою змовою з очільниками терористичних організацій "ДНР" Захарченком, Тимофєєвим та іншими, спланував та вчинив дії, направлені на підготовку терористичних актів у центральній частині міста Києва", - розповів Грицак.

Він наголосивив, що уся вилучена зброя та засоби ураження наразі перебувають під контролем СБУ.

Як повідомлялося, Рубан був затриманий зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в’їзду та виїзду "Майорськ". Рубан намагався провезти цілий арсенал зброї, яка була прихована в меблях.

Служба безпеки України опублікувала відео, на якому зафіксовано, як затриманий лідер «Офіцерського корпусу» Володимир Рубан перевозив зброю з непідконтрольної Україні території на підконтрольну. Це ж відео сьогодні показали журналістам на брифінгу голови СБУ Василя Грицака.



Переговірнику інкримінують підготовку терористичного акту і незаконне володіння зброєю. До того ж, ідеться про підготовку замаху на президента України Петра Порошенка. Документ.

9 березня Шевченківський суд Києва обрав Рубану запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 2 місяці без права внесення застави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 9 Березня 2018 16:18
брєд собачий
Йо* ти до Анонім Показати IP 10 Березня 2018 08:23
але взяли на гарячому і з полічним, уяви !!!Так що СБекам - респект, мертвечуковського агента - на нари !
Тут до Йо* ти Показати IP 10 Березня 2018 11:21
Міномет як не дивно для кривавого теракту, один із самих ефектиіних видів зброї. Декілька мінометів ЗАХОВАНИХ НА КРИШАХ БАГАТОПОВЕРХІВОК, для прикладу три - чотири, дуже швидко випускають по центральних райогнах Києва по десятку мін, а мінометники тупо розбігаються, і кінці у воду, не найдеш. А от в центрі Києва дійсно криваве місиво ... І куча троляків типу "лучанина", "ще не завсим свидомий", "к.лучанин", і їм подібним уй*опкам починають кукурікати про "гражданскую войну" ... СБУ СПРАЦЮВАЛО НА 200%, КРАСАВЕЛИ !!! А У МЕРТВЕЧУКОВСЬКИХ ТРОЛЯКІВ ПЕР*КИ ПІДГОРАЮТЬ !!!
так тримати Показати IP 9 Березня 2018 16:31
Так тримати!!!! Пересічний українець має бути бідний, пяний і заляканий. Навколо вороги!!!!! Що порівняно з цим падіння рівня життя, масовий відплив населення за кордон, знищення медицини, освіти, невдалі реформи правоохоронної системи.... Адже навколо ворогги!!!!!!
Че до так тримати Показати IP 9 Березня 2018 20:14
Не знаю як кругом, але з північного сходу - лішнєхромосомні орки, зовсім не друзі. Через рашку в Україні війна, через паРашу!
123 Показати IP 9 Березня 2018 17:01
СБУ-100% в ціль!!! А ЗАРАЗ ЧЕКАЮ НАВАЛУ "лішнєхромосомних" тролєй ...
Остромисл до 123 Показати IP 9 Березня 2018 18:22
Дурник
234 Показати IP 9 Березня 2018 21:16
в неті є відео загрузки буса, де ви там бачили Рубана?
Ііі до 234 Показати IP 10 Березня 2018 07:56
Ну как всегда, начались вопли про их там нет! Убогие, рубана поймали на горячем и с поличным, ваши вопли ему не помогут.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus