USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Україні заборонили діяльність «Партії Шарія»

16 Червня 2022 16:54
Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова заборонив діяльність проросійської сили «Партія Шарія».

Про рішення суду пише Громадянська мережа ОПОРА.

Позивачем у справі виступило Міністерство юстиції України (за участі третьої сторони СБУ). Представника відповідача не було на засіданні, хоча очікувалось його включення онлайн, пояснюють активісти.

Майно та активи партії постановили передати державі.

Це вже дев’ята заборонена проросійська партія. Раніше під заборону потрапили: «Опозиційний блок», «Соціалісти», «Справедливість та розвиток», «Наші», «Держава» та «Блок Володимира Сальдо», Соціалістична партія України, Ліва опозиція.

Діяльність партії пов’язують з проросійським блогером Анатолієм Шарієм, що став обличчям минулої виборчої кампанії політичної сили.

На початку 2021 року Шарію оголосили про підозру у державній зраді й порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності тощо.

4 травня в Іспанії затримали Шарія на прохання українських правоохоронців, які внесли блогера до Інтерполу. Наступного дня підозрюваного у держзраді відпустили під підписку про невиїзд.

Нагадаємо, в Україні на час воєнного стану призупинили діяльність проросійських партій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 16 Червня 2022 18:14
А ОПЗЖ не заборонили... Порєшалі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus