USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Суд зобов’язав міськраду розробити історико-архітектурний план Берестечка

4 Жовтня 2023 07:15
Волинський окружний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність Берестечківської міської ради і зобов’язав орган місцевого самоврядування розробити історико-архітектурний опорний план міста.

Про це інформує прокуратура області.

Прокурори з’ясували, що попри те, що Берестечко включене до Списку історичних населених місць по Волинській області, а Міністерство культури та інформаційної політики зверталося до міської ради щодо необхідності виконання вимог чинного законодавства та розроблення історико-архітектурного опорного плану, такий план досі не розроблений.

Відсутність опорного плану створює загрозу самовільної, хаотичної або неконтрольованої забудови історичних центрів на території, руйнування пам’яток історії та культури, а також знищення історичної спадщини громади.

За втручання прокуратури міську раду зобов’язано розробити історико-архітектурний опорний план міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Категорія А Показати IP 4 Жовтня 2023 09:14
Аналогічні рішення прокуратури необхідно в терміновому порядку надіслати майже усім без винятку головам міст і територіальних громад ! А міських голів і голів територіальних громад необхідно в обов'язковому порядку зобов'язати звітувати про забезпечення громад містобудівною документацією і про її реалізацію ! А виборцям взяти це за один з критеріїв при повторному висуненні кандидатів на виборні посади і голосуванні за них !
Голова до Категорія А Показати IP 4 Жовтня 2023 09:51
А нічого що всі такі рішення приймає не міська рада, а сесія міської ради, яка складається з депутатів, які або мають бажання голосувати або не мають. В Марянівській ОТГ з 01.03.2023 не відбулося жодної сесії, бо депутати не являються на сесію, поки голова не задовільнить їхні вимоги. Страждають прості люди, бо не приймаються їхні рішення. І ніякий суд не може їх зобовязати прийняти позитивне рішення. Тому таке рішення суду до одного місця
До Голова Показати IP 4 Жовтня 2023 12:33
То, коли страждають прості люди від того, що не хочуть голосувати депутати, то ті ж прості люди самі винні, шо проголосували за таких депутатів ! А безпомічний голова, який перетворився на статиста на зарплаті, заслуговує разом з такими депутатами бути гнаним мокрою шматою аж до межі сусідньої області ! А перед тим, як вкидати бюлетень у скриньку, нехай люди думають чи потрібні їм такі імпотентні корупціонери ! Бачили очі ,шо купували ...
Голова до До Голова Показати IP 4 Жовтня 2023 15:08
А це всі питання до нашого сивочолого гетьмана Петі порошенка, яикй провів реформу децентралізації .Мсцевим органам надали кучу прав без будь-яких обовязків (що хочу тей роблю). Хочу встановлю ось такий місцевий податок, а схочу буду будувати стадіон за 150 млн, Ви мені карантин вихідного дня, а я в своїй громаді відміняю вихідні дні. Хочу голосую а хочу не голосую, поки Ви мені земельки не виділете Море по коліна і чхав я на Ваші суди бо за мною партія а перевибори не можливі бо в Нас військовий стан і срав я на Вас люди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus