USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд обрав для Садового заставу у понад мільйон. САП просила 50 млн

27 Листопада 2019 21:49
Суд обрав міському голові Львова Андрію Садовому запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1 мільйон 56 тисяч 550 гривень.

Про це інформує Громадське.

Крім того, суд зобов'язав очільника міста «прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за кожною вимогою».

Крім того, Садовий має повідомляти про зміну місця проживання чи місця роботи, а також «утриматись від спілкування» з іншими фігурантами справи щодо обставин провадження.

Заставу потрібно внести протягом 5 днів.

Садовий у суді заявив, що оскаржуватиме цей запобіжний захід в Апеляційній палаті ВАС. Так само не задоволені рішенням і прокурори, вони також подаватимуть апеляційну скаргу.

27 листопада суддя Вищого антикорупційного суду Сергій Мойсак розглядав клопотання прокурорів САП про обрання запобіжного заходу для Садового у зв’язку з оголошенням йому підозри за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України - перевищення влади та службових повноважень, пише УНІАН.

В обгрунтуванні підозри прокурори САП вказували, що у 2015 році Львівська міська рада за ініціативи Садового незаконно розпорядилася землями колишнього колгоспу у передмісті Львова. Ці землі за твердженням прокурорів, були розпайовані між колишніми робітниками колгоспу “Нове життя”. Проте Львівська міськрада з подачі мера змінила цільове призначення цих земель із сільськогосподарського на промислове, потім віддала в оренду, а згодом продала комерційній структурі за 52,5 млн грн із розстрочкою виплати на 2 роки.

Також прокурори заявляли, що було спеціально занижено оціночну вартість цих земель, а продаж відбувся без проведення аукціону, як того вимагає законодавство.

Також порушення закону у САП вбачають у тому, що кошти з продажу були залучені до міського бюджету Львова, а не до державного. Прокурори стверджують, що оскільки селяни не отримали державні акти на право власності землі, то вона, попри те, що була розпайована, належала державі, відповідно, кошти від продажу мали б надійти до державного, а не львівського бюджету.

Також у САП наголошували, що експертиза, проведена слідством, встановила, що вартість землі на момент її продажу у 2015 році становила 93 млн грн, а не 52,5 млн грн.

Таким чином прокурори роблять висновок, що Садовий своїми діями на посаді мера Львова, продавши земельну ділянку в передмісті площею 24 га під будівництво технопарку, завдав збитків державному бюджету в сумі 93 млн грн.

САП просила в суду обрати запобіжний захід для Садового у вигляді застави у 50 млн грн та покласти на нього зобов’язання здати закордонний паспорт і без дозволу органів слідства та суду не виїжджати за межі Львова. Прокурори стверджували, що майновий стан Садового і його родини є співмірним з розміром застави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ваня Показати IP 27 Листопада 2019 23:07
ШАРАПОВ, ВОР ДОЛЖЕН СИДЕТЬ В ТЮРЬМЕ !
Вася Показати IP 28 Листопада 2019 07:18
Когда же все эти мрази понесут наказание? Таких как Садовой тысячи!!!
Вася Показати IP 28 Листопада 2019 08:25
На смітник робітником. Поки не знайде зниклого інспектора.
ветфельдшер Показати IP 28 Листопада 2019 08:37
Високопрофесійний на рідкість злодій, який втерся в довіру львівян. Більшої корупції, ніж у Львові, в жодному місті України не існує.
хехъ Показати IP 28 Листопада 2019 16:55
как его во Львове называют? "Андрей Доля"? В смысле - какая моя доля?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus