USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд: поновлювати на роботі Вусенко має міськрада. Документ

6 Червня 2017 14:59
У мотивувальній частині ухвали Луцького міськрайонного суду йдеться про те, що обрання на посаду та звільнення з посади секретаря є виключно компетенцією міської ради. І саме рада уповноважена виконувати рішення суду щодо поновлення екс-секретаря міськради Юлії Вусенко на роботі

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив адвокат Віктор Веремчук.

Як каже юрист, відповідно до чинного трудового законодавства, поновлення на роботі здійснює роботодавець.

«У випадку з посадою секретаря міської ради роботодавцем, власне, є міська рада. Не Ігор Поліщук (виконувач обов’язків Луцького міського голови, - ред.), не Романюк, не Іванов і не Петров, а міська рада», - акцентує Веремчук.

Тому, якщо буде виконуватись рішення в примусовому порядку і прийде виконавча служба з відповідним листом, то вона (виконавча служба, - ред.) має звернутись до роботодавця з відповідним зверненням, яке адресують даній юридичній особі.

«Компетенція про поновлення та звільнення на роботі – прерогатива виключно міської ради, і для цього має скликатись сесія», - пояснює Веремчук.

«Звільнення Поліщука І.І з займаної посади, як і виконання рішення суду щодо поновлення Вусенко Ю.В на посаді секретаря Луцької міської ради є виключно компетенцією Луцької міської ради та повинно вирішуватись на сесії Ради у визначеному чинним законодавством України та Регламентом Луцької міської ради порядку», - йдеться в офіційному документі.

ЧИТАТИ ЩЕ: 2,5 МІСЯЦІ РОБОТИ ВУСЕНКО КОШТУВАЛИ ЛУЦЬКІЙ КАЗНІ БІЛЬШЕ 100 ТИСЯЧ

Вусенко, своєю чергою, наполягає на тому, що суд постановив поновити її на роботі. Але виникає колізія – розпорядження про призначення на цю ж посаду Ігоря Поліщука судом не скасоване, як і трудовий запис. Відтак, він і досі залишається секретарем міської ради та виконувачем обов’язків міського голови.

Про це ж йдеться і в мотивувальній частині рішення суду, який поновив Вусенко на посаді.

«Обрання на посаду та звільнення з посади секретаря є виключно компетенцією міської ради», - йдеться в офіційному документі, де зазначається, що саме рада уповноважена виконувати рішення суду щодо поновлення Вусенко на роботі.


ЧИТАТИ ЩЕ: ПІД МІСЬКРАДОЮ - ПОЛІЦІЯ ТА СПЕЦПРИЗНАЧЕНЦІ

Нагадаємо, 2 червня Луцький міськрайонний суд частково задовольнив позов Юлії Вусенко проти Григорія Пустовіта. Як повідомила суддя Валентина Пушкарчук, суд визнав нечинним та скасував рішення від 15 березня про дострокове припинення повноважень секретаря Луцької міськради Юлії Вусенко. В решті позовних вимог суд вирішив відмовити, зокрема, не скасував рішення міськради від 21 березня про обрання секретарем міськради Ігоря Поліщука.

Проте, таке рішення судді на думку юристів та експертів є лише формальним і не дає підстав Вусенко повертатись на посаду відразу з декількох причин.

Так, експерт Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії Михайло Шелеп зазначив, що, рішення про призначення секретарем Поліщука суд не скасував. Відтак, формально він і далі залишається на посаді.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук каже, що Луцький міськрайонний суд відмовив у задоволенні позовної вимоги екс-секретаря міськради Юлії Вусенко та не скасував рішення міськради про обрання його секретарем. Відтак, Вусенко не має правових підстав для того, аби виходити на роботу у статусі секретаря міськради. Також він зауважив, що саме депутати міської ради більшістю голосів мають право обирати та звільняти секретаря.

Своєю чергою, адвокат і правозахисник, експерт Інституту Політичної Освіти, екс-депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов заявив, що відповідно до чинного законодавства, для поновлення колишнього секретаря ради Вусенко міська рада мусить прийняти відповідне рішення. «В даному спорі без рішення Луцькради про поновлення на посаді Вусенко Ю.В. слід вважати, що екс-секретар фактично поновитись не зможе», - додав Осіпов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ОЛЕГ Показати IP 6 Червня 2017 15:20
Та відпаввте нарешті Юлю на те місце, яке їй більше підходить
Перехожий до ОЛЕГ Показати IP 6 Червня 2017 21:40
олег. пошли туди когось зі своїх... А ні - іди сам туди. Там тобі тільки і місце.
Ромася Показати IP 7 Червня 2017 14:58
3.14 сда....вона.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus