USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суддю-«колядника» можуть випустити на волю

22 Вересня 2010 11:31
Слідчі Генпрокуратури вважають, що обвинувачення проти екс-голови Львівського апеляційного суду Ігоря Зварича розвалиться, і його випустять на волю.
В київському суді незабаром відбудетьтся попереднє слухання у справі про обвинувачення Зварича в хабарництві, пише «ТСН».
Виданню «Сегодня» стало відомо, що слідчий ГПУ з особливо важливих справ Володимир Жербицький, який фактично розкрив злочини судді-«колядника» і був його головним викривачем, виведений своїм керівництвом за штат. Тобто він є кандидатом на звільнення за статтею «скорочення штатів». Іншими словами, якщо Жербицький не погодиться на іншу роботу в ГПУ, то через 2 місяці буде звільнений. Формально Жербицький – у відпустці. Його мобільний вимкнений.
Але один із колег-слідчих цю інформацію підтвердив. Він же припустив, що справа Зварича в процесі слухання якщо не розвалиться, то закінчиться символічним покаранням.
«Жербицького ж уже декілька місяців як відсторонили від ведення справи Зварича. А новий керівник слідчої групи виявився не таким напористим. І Зварич одразу піднявся духом і зараз вибудовує сильну лінію захисту», – заявив слідчий.
«Тому я не виключаю, що скандальному «коляднику», який нікого зі своїх високопоставлених заступників не здав, зарахують у відбутий термін проведений під слідством у СІЗО час, випустивши на волю», – додав він.
У свою чергу колишній прес-секретар Зварича Тетяна Турчина повідомила, що «справу буде розглядати молодий суддя Владислав Девятко, і є надія, що він проявить принциповість і об'єктивність».
У Генпрокуратурі вважають, що на етапі досудового слідства вина Зварича, якого звинувачують в отриманні хабарів у особливо великих розмірах, доведена в повному обсязі.
Як відомо, кримінальна справа проти Зварича була порушена в грудні 2008 року: він підозрювався в отриманні хабара в розмірі 100 тисяч доларів за ухвалення незаконного рішення. Зварич переховувався, але був затриманий у березні 2009 року.
Зазначимо, що в народі горе-суддю охрестили «посівальником» або «колядником» через його славнозвісну прес-конференцію, на якій Зварич пояснив наявність знайдених у нього при обшуку мільйонних коштів давньою традицією засівати приміщення під час його освячування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
знаю Показати IP 22 Вересня 2010 11:47
А що ще чекати від Партії регіонів? А Романюк, до речі, затверджений Януковичем як кандидат на мера Луцька. А партія Тігіпка то просто прикриття, щоб надурити лучан
Man Показати IP 22 Вересня 2010 11:55
Таке тільки в нашій дибільній країні може бути,поки дебіли при владі.
за до Man Показати IP 22 Вересня 2010 11:58
в дЕбільній країні - дЕбіли, а в дИбільній - дИбіли))) Романюка в мери! Забезпечим свободу суддям-колядникам! Свободу розкрадачам зерна!
йолкі-палкі до за Показати IP 22 Вересня 2010 14:41
Ну шо ви вчепились до того Романюка? Ну відкатав дядько пару вагонів зерна. І шо? ГОСПОДАРНИК! А може це йому хтось заколядував? А у нас треба дякувати...
Хохол Показати IP 22 Вересня 2010 12:00
Видно багато знаэ
лучанка Показати IP 22 Вересня 2010 21:30
Шановні БЮТівці!!! Ви не пеерймайтеся Романюком, а краще розкажіть, що і куди розкрали Кимрильчук, Грицюк, Стемпковський, Шиба зі своїми пришибениками (він призначав на керівні посади Зелінського, Кубіцького, Мамосюк і їм подібних.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus