USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Бив, але не сильно»: засуджений за вбивство дружини волинянин хоче вийти на волю

28 Жовтня 2023 20:49
У Волинському апеляційному суді розглядають скаргу волинянина, якого засудили за вбивство дружини. Чоловік зараз перебуває у місцях позбавлення волі, проте уже незабаром планує вийти з-під варти. Він просить скасувати попередній вирок і закрити провадження. Ідентичні заяви подали мати засудженого і його дочка, які зазначені у проваджені потерпілими.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Історія трапилася ще у 2018 році. Як розповідає підсудний, того дня він ніби збирався на заробітки до Білорусі. Але чомусь не поїхав. Каже, що конфліктували з дружиною, бо та була п’яна. Він не заперечує, що ударив, проте наполягає на тому, що несильно.

«У нас був конфлікт, це є у справі. Я дав їй одного ляпаса. Мати прийшла і насварилася, а я пішов у кафе. Повернувся о 23.30, жінка спала», – каже засуджений Сергій Демянець.
У самому провадженні йдеться про те, що чоловік теж був п’яний, він вдарив дружину не один раз, а п’ять. Бив по голові та тулубу, доки не втрутилася родичка. Побита жінка померла через кілька днів у лікарні. Сергій Демянець свою провину заперечує і наполягає, що його удари не могли призвести до смерті. Того дня чоловік повернувся пізно. Він розповідає, що на наступний день усе було нормально, а його дружина почувала себе добре.

«Зранку вона готувала їсти, а я пішов у магазин. З нею все було нормально. Я скупився, щоб їхати на заробітки. Цілий день двоє ми складали сумку. Ввечері я знову пішов у кафе, а її залишив вдома. З жінкою було все добре. Коли я прийшов о 23.30, то дружина лежала, руки були зложені, а на лобі була гематома. Я постукав до мами у вікно, вона викликала швидку і дружину забрали», – розповідає Сергій Демянець.

Судмедекспертиза встановила, що на тілі померлої були: внутрішньочерепна травма у вигляді крововиливів під оболонки та в речовину головного мозку, два крововиливи у м'які тканини голови, два синці та садна обличчя, синець на шиї, одинадцять синців на лівій руці, синець на лівій боковій поверхні живота, синець на лівій нозі.

Жінка потрапила у медичний заклад у стані мозкової коми, тому нічого розказати не могла. До свідомості не приходила, померла через кілька днів у тому ж медичному закладі. Підсудний наполягає на тому, що його дружина могла отримати тілесні ушкодження не від нього, а за невстановлених обставин.

Cуд першої інстанції визнав чоловіка винним та засудив на сім років позбавлення волі. В апеляційній скарзі засуджений просить скасувати попередній вирок і закрити провадження. Підтримують його у цьому дочка та мати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Майнрид Показати IP 29 Жовтня 2023 11:38
Якийсь експерт , бив і знав що його удари немогли призвести до смерті. Навпаки цілительським ознакам ,виздовлюванням

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus