USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Судять банду, яка ввозила до України «ліві» автівки

5 Червня 2013 23:30
Двоє членів злочинної групи, яка промишляла ввезенням до України іномарок без сплати передбачених законом зборів, отримали умовний термін, а третього звільнили від кримінальної відповідальності по амністії.
Про це йдеться в ухвалі Апеляційного суду.

Зловмисників на виїзді із митного посту «Ягодин» 8 червня 2011 року затримали працівники СБУ. Як встановили правоохоронці, чоловіки промишляли ввезенням до України недешевих іномарок, не сплачуючи передбачених законодавством зборів.

План був простий і ефективний. За законом, громадяни України, які постійно проживають за межами нашої країни і перебувають на консульському обліку в дипустановах України за кордоном, при переселенні і ввезенні свого майна (зокрема автомобілів) за певних умов звільняються від сплати податків.
Отож, члени банди підшуковували людей, в яких за гроші купував закордонні паспорти. А далі – справа техніки. На основі цих документів підроблялися папери щодо відправника, отримувача та режиму ввезення в Україну транспортних засобів. Потім автомобілі на підставі фальшивих документів реєструвалися в органах ВРЕР на Рівненщині.
Правоохоронці довели, що таким чином до України потрапили як мінімум дві недешеві іномарки – Mercedes Benz S400 HYBRID та BMW X5.
Згідно з вироком Любомльського райсуду та ухвалою Апеляційного суду Волині, двом зловмисникам обрали міру покарання у вигляді двох років позбавлення волі умовно, а третього звільнили від криміналу на підставі закону про амністію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
WerWolf Показати IP 5 Червня 2013 23:43
А чого не кажуть, що один із них депутат Рівненської міської ради ?
Той самий депутат до WerWolf Показати IP 6 Червня 2013 23:58
Це не я!!!!! Чесне депутатське!!!
Metaller Показати IP 6 Червня 2013 01:44
Банда, це не ті, хто машини по нормальним цінам завозив, а ті, хто придумав такі драконівські митні ставки, що машина в золото перетворюється!
цук Показати IP 6 Червня 2013 06:39
оце вірно.дайте людям вибір.головне що цих зборів не видно.
Не водій Показати IP 6 Червня 2013 11:24
Учора по 5 каналу повідомли, що в Україні легковий автомобіль японського виробництва коштує в салоні 107 тис. грн., в тойже час у салоні США, в перерахунку на українські гриваки лише 47 тис. грн. Де осідає різниця?
Невідомий Показати IP 6 Червня 2013 12:23
Судять за ввезення "лівих" автівок??! А як же декриміналізація товарної контрабанди, яка відбулась більше року назад?? Схоже, що в Україні, тих кого потрібно засудити (будь-яким шляхом повісити судимість, щоб знав своє місце...) можна засудити і за дії, які вже більше року як не є злочинними.
Сова Показати IP 6 Червня 2013 12:59
Всі ці закони про сплату дійсно драконівських мит і зборів створювались, ніби, з благою метою - захист вітчизняного виробника, розвиток виробництва. За часи існування тих мит (з 1999 року), надходження від них значно перевищили кількість коштів необхідних для створення сучасного виробництва автомобілів. Але ж його не створено! Питання до влади - ДЕ ГРОШІ?! ВИСНОВОК - справжня мета існування драконівських мит - створення двох джерел олігархічного українського капіталу: 1 джерело - Створення монополії ( АвтоЗаз належний депутату ПР Таріелу Васадзе з його ЛаЙносами); 2 джерело - розкрадання бюджетних коштів (шляхом завищення ціни робіт та послуг в отриманних за відкати тендерах).
Варто подумати Показати IP 6 Червня 2013 13:33
Чому в україні найдорощі автомобілі в Європі? ( в 2-3 рази дорощі) При цьому рівень життя найнижчий! Це і є істинними причинами того, що люди йдуть на такі порушення і, як наслідок, таких судилищ.
Прокуратор Показати IP 6 Червня 2013 16:01
Задовбали ці неграмотні писаки, які пишуть "для галочки". Вони щось десь чули - і скоріше свою негідненьку статейку в ефір. Декриміналізація статей товарної контрабанди відбулося у зв’язку із набуттям чинності 17.01.2012 Закону України від 15.11.2011 № 4025-VI „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення у сфері господарської діяльності”. Тому так назану неграмотним писакою "БАНДУ" не можуть судити за ввезення "лівих" автівок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus