USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Судитимуть банду, яка на Волині і Львівщині викрала нафтопродуктів на 6,5 млн гривень

21 Вересня 2018 17:36
Судитимуть шістьох членів організованої злочинної групи, яка спеціалізувалась на викраденні нафтопродуктів з трубопроводів на території Волині та Львівщини.

Про це повідомили у прокуратурі Волині.

Зловмисники здійснили так звану «врізку» до нафтопродуктопроводу ТОВ «Прикарпатзахідтранс», після чого за допомогою високовартісної спеціалізованої техніки проклали підземний трубовідвід протяжністю біля 6 кілометрів, через який упродовж лютого-березня 2018 року злили нафтопродуктів на суму понад 6,5 млн. грн.

Після цього вони планували вчинити аналогічну «врізку» у найбільшу в світі систему магістральних нафтопроводів «Дружба», однак їхня злочинна діяльність припинена завдяки успішно здійсненій 14-15 березня цього року операції правоохоронців Волинської області, до якої було залучено 120 правоохоронців – прокурорів, оперативників та слідчих. У ході операції проведено більше 40 обшуків, виявлено та вилучено 9 одиниць зброї, у тому числі автомат та кулемет, викрадене пальне в об'ємі 35 тисяч літрів, готівку та коштовності.

У ході досудового розслідування встановлена причетність вказаної групи до вчинення крадіжок труб з недіючої лінії трубопроводу на території Волинської області.

Дії зловмисників кваліфіковані як вчинена організованою групою крадіжка в особливо великих розмірах та замах на крадіжку, незаконне поводження зі зброєю, а також пошкодження й замах на пошкодження об’єктів магістральних нафтопродуктопроводів (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 185, ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 292, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 292 КК України).

Невдовзі члени організованої групи постануть перед судом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus