USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

«Сума в платіжках не зменшилась»: лучани просять міську владу дозволити самостійно підкручувати ІТП

27 Січня 2021 16:06
Лучани поскаржилися до міської ради на те, що, буцімто, не зважаючи на встановлені ІТП, суми в платіжках за тепло по окремих будинках не зменшилися, а подекуди навіть збільшилися. Вони просять передати пульти керуванням теплом головам ОСББ.

Із відповідним запитом до Луцького міського голови Ігоря Поліщука звернувся сьогодні, 27 січня, під час пленарного засідання 5-ї чергової сесії Луцької міської ради, депутат Михайло Наход.

«До мене звернулися мешканці Луцька та ряд голів ОСББ з будинків, у яких нещодавно були встановлені індивідуальні теплові пункти у межах співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку щодо недоліків у роботі приладів регулювання подачі та обліку тепла і оплати за централізоване опалення. З їх слів, не зважаючи на встановлені ІТП, суми у платіжках за тепло по окремих будинках не зменшилися, а подекуди навіть збільшилися. Голови ОСББ стверджують, що проблема - у відсутності можливості регулювати подачу тепла на місці, тож, відповідно, коли мешканці скаржаться на незадовільну температуру в квартирах, голови ОСББ не можуть вплинути на ситуацію. Тому вони змушені це робити виключно із залученням працівників ДКП «Луцьктепло», які не виконують цієї роботи вчасно», - розповів депутат.

Він звернувся до міського голови із проханням організувати роботу з перевірки ІТП, які були встановлені в рамках вищезгаданого проєкту та провести роз’яснювальну роботу з мешканцями стосовно цього. Також обранець громади попросив мера дати доручення відповідним підрозділам Луцької міської ради запровадити щотижневе регулювання температури працівниками ДКП «Луцьктепло» відповідно до показників зовнішньої температури повітря, або ж розглянути питання передачі пультів керування тепла головам ОСББ.

«Із цим питанням потрібно розібратися, поки триває опалювальний сезон, оскільки, якщо люди не відчують позитивного ефекту від встановлених ІТП, у подальшому їх буде важко переконувати їх встановлювати», - зазначив Михайло Наход.

На це Луцький міський голова Ігор Поліщук відповів, що вчора, 26 січня, представники міської влади з головами ОСББ питання регулювання тепла у квартирах лучан вже обговорювали.

«Незабаром відбудеться зустріч з ініціативною групою голів ОСББ. На це засідання буде запрошено директора та головного інженера ДКП «Луцьктепло», які дадуть відповідь на всі запитання», - зазначив він.

Водночас, Ігор Поліщук зауважив, що на усіх ІТП стоїть автоматика погодного регулювання, тож немає необхідності регулювати подачу тепла вручну.

«А щодо того, що суми в платіжках не зменшились, то я хотів би, аби ми враховували такий показник, як середньомісячна температура повітря у січні місяці. Так, середньомісячні показники у січня 2020-го року дуже відрізняються від аналогічних у січні 2021-го - коли температура вночі доходила до поділки -20 градусів нижче нуля. На це також потрібно зважати», - акцентував Поліщук.

Так, луцькі обранці громади підтримали депутатський запит колеги у кількості в 33 голоси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 27 Січня 2021 16:17
Натуралізований обман мешканців багатоповерхових будинків.
Лучанин Показати IP 27 Січня 2021 16:27
Молодець Поліщук! ІТП працює в автоматичному режимі це і є його робота і ніяких втручань не потребує!
ІТП Показати IP 27 Січня 2021 17:13
В мене в квартирі комфортна температура ІТП працює, я задоволений
Василь Показати IP 27 Січня 2021 18:57
Рішення про встановлення ІТП прийнято невідомо ким.Погодження з інститутом Діпромісто відсутнє.ІТП приблизно налаштовані на тем. графік 70/50-а проекти на будинки виготовлені на тем. графік 100/70.Будинки розбалансовані,запірна арматура в неробочому стані,радіатори встановлені будь-які,стояки завужені-повний безлад.ІТП необхідно налаштувати на кімнатну температуру згідно ДБН в 22град,а налаштовують на тем. теплоносія після змішування в 70град-а це різні речі.Встановлення залежних ІТП з двохходовим клапаном зразу зменшує тем. теплоносія на 5-10град-що приводить до охолодження останніх радіаторів і є порушенням ДБН і проектів на будинок.Автоматика ІТП при датчику температури в квартирі працює досить надійно і не потребує втручань .На жаль,впровадження ІТП було зроблено досить недбало з боку Луцьктепло.
тьотя Мотя Показати IP 27 Січня 2021 19:17
Я задоволена роботою ітп. В кутовій кімнаті в цьому році тепло (подача іде через ванну кімнату, а там сусіди добре попрацювали, батареї в минулому були ледь теплі). Тариф по місту у грудні був 43 грн., у нас з ітп 33, у родичів з ітп та утепленим мінватою будинком 22 грн. за м.кв. Висновки робіть самі.
Іігор луцький до тьотя Мотя Показати IP 27 Січня 2021 22:37
А в нас без ітп,є лічильник,за грудень 30грн..
Василь до тьотя Мотя Показати IP 28 Січня 2021 09:06
Оплата 1м.кв. у всіх будинках буде різна-будинки різні.як чоловіки і жінки.Чим менше поверхів-тим оплата більша.Але навіть в 5 поверхах можна добиватись оплати в 30гр. при 22град в квартирах при ручному управлінні заг. буд. баланс.клапаном.В кутових квартирах завжди буде холодно без додаткових радіаторів по глухих стінах(додаткове джерело холоду).Утеплення мінватою досить дороге і практично не окупається-це не розуміють деякі особи,бо платять тільки 10% від вартості!!!Якби заплатили 100%-тоді б розуміли,в що обійшлося це утеплення.
Василь Показати IP 27 Січня 2021 19:26
Впровадження ІТП-це суто технічне питання і цим повинні займатись проектні інститути(сантехнічні відділи),а не дилетанти з Луцьктепло,няні,бухгалтери,замполіти,вчительки молодших класів(голови ОСББ),які нічого не розуміються в цій справі.Поки будинки не приведуть в норм. тех. стан згідно тем. графіка 70/50-позитивних зрушень не буде.Але спочатку потрібно вкрутити клепку в голови-а це досить важко.
DM до Василь Показати IP 28 Січня 2021 06:16
А Ви хто будете: спеціаліст сантехнічного відділу "інституту Діпромісто" (з контексту) чи помічник не вчительки, не виховательки, а дипломованої голови ОСББ яка б хотіла бзмонтувати своє ІТП за 700 - 800 тис. грн. кредитних коштів? І, доречі, з якого часу ЩОСЬ треба погоджувати з "інститутом Діпромісто" ???
Василь до DM Показати IP 28 Січня 2021 10:21
НДІ Діпромісто-науково-дослідницький інститут ,так наз. проектна установа .А погоджувати треба ВСЕ,що змінює проект даної проектної установи(власника проекту).Луцьктепло займається зовнішніми тепловими мережами(до фундаменту будинку) і не має права без згоди НДІ Діпромісто влазити в внутрішні мережі.А раз влізли без дозволу і збрехали на тех.умовах-то тепер хай чухають потилицю.
Отакої Показати IP 28 Січня 2021 06:17
ІТП -це автоматичне регулювання,ще "кувалдою"спробуйте.Невже ви наївні думали,що ЛТ зацікавлений в зменшенні тарифу.Ніколи.І це до речі,їх власність,а не ваша.Ось і результат.А ще ж абонплата.Кредит потрібно віддавати.Василь все правильно написав,але комусь це цікаво???
Отакої Показати IP 28 Січня 2021 08:27
Після такого "тріумфу"як будуть встановлювати ще 150 ІТП?Вже є багато питань,а пункти вже закуплені.
Василь Показати IP 28 Січня 2021 08:29
Гол.інженер ДКП Луцьктепло видав завідомо неправдиві технічні дані на проектування,вказавши температуру теплоносія спочатку в 130град,потім в 95 при фактичній в макс. 80.Теплові навантаження завищені прибл.в 1,7-2рази.Перепад тиску вказано в 0,5-1,5 при факту в 0,2атм.Проекти ІТП не погоджені з власником проектів на будинок НДІ Діпромісто!!!Дані порушення підлягають під 222 ст.ККУ(надання органам місц. самоуправління завідомо неправдивих даних)
двір Показати IP 28 Січня 2021 12:50
луцьктеплу з когось треба гроші брати за тих, хто не платить. Щось не чути судових справ за боржників у 80-100 тис. грн., як грозився директор на зборах, ще й нас підбурював сусідів-боржників соромити. Хто буде працювати собі у збиток і думати як вам полегшити життя? Тільки не Луцьктепло!
Народна прокуратура Показати IP 30 Січня 2021 11:46
Згоден з Отакої. Підозру в людей мав викликати сам факт активного лобізму ІТП з боку "Луцьктепла". Це те ж саме, що будь-який інший підприємець агітував би за зменшення власного доходу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus