USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Свято танцю, музики та грації: у Луцьку на «Осінньому балу-2019» танцювали особливі дітки. Фоторепортаж

22 Листопада 2019 21:01
Волинські військові, журналісти, представники влади, громадські активісти на один день стали танцівниками та взяли участь в «Осінньому балу – 2019». Проте сьогодні на святі танцю, музики та грації головними дійовими особами були не вони, адже вся увага сьогодні була прикута до діток та молоді з інвалідністю, які виконували танцювальні па не гірше професіоналів, адже репетирували впродовж двох місяців.

Довгоочікуваний проєкт «Осінній бал – 2019» для дітей та молоді з інвалідністю відбувся в розважальному центрі «Adrenalin-City» 22 листопада за підтримки Луцької міської ради.
Журналістка Наталія Шпоняк розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини, що як тільки почула про таку подію, сама захотіла взяти у ній участь. Разом з фотографом Ігорем Динею вони ходили на репетиції протягом двох місяців. Зі її слів, під час репетицій були певні труднощі, адже тендітним дівчатам важко пересуватися з візочком, бо дитинка може і нажати на гальма, і заплакати, але в цьому немає нічого страшного.
«Я навіть не задумувалася над тим, чи брати участь. Твердо вирішила, що хочу цього, адже не часто вдається допомагати діткам з інвалідністю, тому я не могла відмовитися від такої можливості», – сказала Наталія Шпоняк, а Ігор Диня жартома додав, що він взагалі запасний запасного, але не міг відмовитися від участі в проєкті, який покликаний допомогти особливим діткам.
Також журналістка зазначила, що спілкуватися з дітками не було важко, адже вони завжди посміхнуться тобі.
Поки зі сцени звучали смичкові інструменти, глядачів у залі більшало, вони поступово займали вільні місця, а учасники хвилювалися, очікуючи виходу на танцювальний майданчик. Тим часом кликуни піснею «Волинь моя» сповістили про початок «Осіннього балу – 2019», і на сцену вийшли гості з минулого, король Данило та королева Анна, які почергово оголошували кожну з громадських організацій, які брали участь у сьогоднішньому дійстві. Ті ж, своєю чергою, виходили під гучні оплески глядачів, на яких згодом чекали десять неймовірних танцювальних номерів.
Дітки разом зі своїми партнерами змусили глядачів переноситись з Франції в Аргентину, а звідти назад в Європу до Австрії. Адже громадські організації «Сильні діти», «Повір у себе», «Янголята», батьків дітей із Синдромом Дауна, «Кольорова капустинка», «Джерело життя» та Луцький навчально-реабілітаційний центр почергово виконували просто неймовірні віденський вальс, полонез та менуети, чим щоразу викликали неймовірні оплески.
Чи не найбільш емоційним та зворушливим був фінальний виступ. На танцмайданчик вийшли дітки разом з депутатами міської ради, журналістами та громадськими активістами, і впродовж танцю вони виконували па то під сумні, то під веселі мотиви, зірвавши гучні овації.
По завершенні танцю учасників та організаторів взялися вітати представники влади та гості дійства.

Як зазначила заступниця голови Волинської ОДА Світлана Мишковець, впродовж всього дійства її переповнювали почуття.

«Це було просто неймовірно. Помітила, що погляд очі в очі, биття сердець, які поруч, відчуття один одного – це найголовніше. Ви дуже красиві, талановиті, ви найкращі. Залишайтеся такими, як ви є, адже ви нас надихаєте. Бажаю ніколи не сходити зі свого шляху», – зазначила Світлана Мишковець.
Натомість заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк наголосив, що такі дійства завжди приносять задоволення.

«Я хочу подякувати вам всім за те, що ви підготували таке масштабне дійство. Дякую, що ви є. Сьогодні ви знайшли нових друзів. Хочу передати вітання від голови обласної ради Ірини Вахович та усього депутатського корпусу та побажати вам здоров’я, щастя натхнення та яскравих мрій», - привітав Роман Карпюк.
Долучилася до вітань і перша «Міс України на візку» Руслана Фарина, яка є уродженкою Волині.
«Емоції переповнюють моє серце і мою душу. Ваші обличчя дуже красиві, вишукані та щасливі. Я бажаю, щоб ця усмішка та це хвилювання завжди переповнювали ваші серця. Успіхів вам у всіх ваших починаннях», – побажала Руслана Фарина.

Відзначимо, що організатори, зокрема і голова організаційного комітету Галина Цимбал, отримали чимало подяк за підготовку та проведення масштабного дійства.
А наостанок усі присутні змогли також станцювати декілька па з бачати разом із відомим волинським хореографом Олександром Кашевським.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Філолог Показати IP 23 Листопада 2019 10:25
грація???Ви серйозно???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus