USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Свідомий пішохід»: у Луцьку показували креативні підходи до роботи з пішоходами. Фото

7 Вересня 2019 09:00
Луцькі патрульні та студенти у рамках акції «Свідомий пішохід» показували важливість світловідбиваючих елементів у темну пору доби.

Акції та флешмоб відбулися 6 вересня на Театральному майдані.

Впродовж усього дня патрульні та активісти намагалися донести пішоходам важливість дотримання правил дорожнього руху, а ввечері у центрі міста організували флешмоб, аби наочно показати лучанам, чому світловідбиваючі елементи важливі у темну пору доби.

Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини старший інспектор з особливих доручень відділу зв’язків з громадськістю УПП у Волинській області Роман Ткачук, акція «Свідомий пішохід», організована за підтримки Департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради, відбуватиметься у два етапи.

«Спочатку люди виконуватимуть акробатичні елементи без світловідбиваючих елементів, а опісля вдягнуть світловідбуваючі елементи, і на них падатиме світло й відбиватиметься від них. Таким чином ми хочемо показати, що все-таки світловідбиваючі елементи видно у темну пору доби, і вони допоможуть врятувати життя. Люди мають пам’ятати, що такі елементи мають бути з ними в темну пору доби», - зазначив Роман Ткачук.

З його слів, також у рамках акції впродовж дня було відпрацювання з пішоходами, які переходять дорогу в заборонених місцях, зокрема, їм наголошували про небезпеку та відповідальність. Він зауважив, що свідомим громадянам вручали світловідбиваючі елементи у вигляді браслетів на руку.
Відзначимо, що в акції брали участь і луцькі студенти. Так, студентка Луцького центру професійно-технічної світи Олеся Зелінська розповіла, що сьогодні разом з однокурсницями представлятиме спортивні костюми зі світловідбиваючими елементами. З її слів, такий одяг може врятувати життя, адже не завжди водії можуть побачити пішохода, коли темно.
Своєю чергою, завідувач навчально-практичного центру та майстер виробничого навчання Луцького центру професійно-технічної світи Олена Панченко додала, що спортивні костюми зі світловідбиваючими елементами пошили у навчальному закладі, і їх представляли на всеукраїнському конкурсі «Прорив легкої промисловості», в підсумку колекція зайняла перше місце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 7 Вересня 2019 09:25
Та виготовіть світловідбиваючі браслети з логотипом Луцька і продавайте на сувенірних лотках. Їх ціна - від 10 гривень, але це стане модно і безпечно.
Лучанин Показати IP 7 Вересня 2019 12:33
Так чому ж світловідбиваючі елементи важливі у темну пору доби? Я зрозумів що якщо бабка буде робити акробатичні етюди з світловідбиваючими елементами, то її хтось побачить (можливо й на ютуб закине), а якщо без, то буде собі спокійно ходити. Гроші, гроші, гроші... просто хтось хоче на цьому заробити. Так, до безпеки це має відношення, але тільки опосередковане. Якщо хтось буде летіти на БМВ 120 при обмеженні в 50, то ці елементи з акробатичними етюдами будуть так само на капоті, як і без світловідбиваючих елементів - це повинен розуміти кожен і в свою чергу водії мають дотримуватися швидкісного режиму і пунктів ПДР, які стосуються руху в темну пору доби, так і пішоходи які чують гул авто, намагатися віддалитися від дороги, бути більш уважними. Ви хоч усі заліпіться тими елементами, ввімкніть в усіх місцях підсвітку, але від дурня за кермом вас ніхто не застрахує!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus