USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Світязькій зоні загрожує сміттєвий «потоп»: що робити

18 Липня 2018 14:51
Попри наявність сучасних очисних споруд та нової техніки працівники шацького комунального підприємства «Будинкоуправління» не можуть впоратись з проблемою сміттєзвалища.

До кінця року площі полігону вистачить, та що робити далі? Детальніше про проблему йдеться в сюжеті ТРК Аверс.

Шацькому комунальному підприємству «Будинкоуправління» клопотів вистачає. Директор Іван Коваль стверджує, що у буквальному сенсі вони займаються всім, починаючи від вивезення сміття, закінчуючи благоустроєм відпочинкової зони «Гряда».

З технікою та працівниками проблем немає. Підприємство володіє сучасними очисними спорудами. Проте на цілий Шацький район є лише одне сміттєзвалище, і вже минулого року його площа була настільки великою, що сміття валялось і за межами полігону, що руйнувало рекреаційну зону Шацька.



Завдяки допомозі депутата Волинської обласної ради Михайла Імберовського, комунальне підприємство придбало техніку для відгортання сміття. Проте повністю це проблему не вирішує.

«Ми побачили, що полігон повністю заповнений, і відповідно, немає техніки, щоб тримати його в порядку і продовжити його потужність ще хоча б на якийсь період. Тому нагальним питанням було допомогти ОТГ купити трактор, техніку, який міг би допомогти тримати це сміття на цьому полігоні у такому стані, як ми сьогодні бачимо», - зазначає депутат облради Михайло Імберовський.

На одній із сесій Волинської обласної ради було внесено пропозицію, щоб Шацьке сміттєзвалище використовував не лише Шацький район, а й три сусідніх. Проте більшість депутатів не підтримала це рішення, й питання залишилось відкритим.

Площі цього сміттєзвалища ледь вистачає для одного Шацького району, проте дехто вважає, що не лише для Шацька, а й для цілої Світязької зони.

Директор «Будинкоуправління» Іван Коваль та депутат Волиньради Михайло Імберовський вважають, що найкращим вирішенням проблем зі сміттєзвалищами на Волині стало б будівництво сміттєпереробного заводу, а Шацьке сміттєзвалище слід використовувати лише для тимчасового зберігання сміття, проте є й інші варіанти.

«Я думаю, що велику справу, як то кажуть у поводженні з відходами, у боротьбі з тим, щоб не захаращувались території, ліси, прибережні смуги і так далі, дав би комунальний податок.

Тоді питання стояло б взагалі навпаки: не ми б просили людей, або зобов’язували вивозити сміття, а вони сплативши цей податок, звертались до комунальної служби: «чого ти не забрав сміття?», - каже директор Шацького КП «Будинкоуправління» Іван Коваль.

Та що б не вирішила влада, головне, щоб населення розуміло усю важливість правильного поводження зі сміттям. Лише тоді проблеми сміттєзвалищ можна звести до мінімуму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волинянин Показати IP 18 Липня 2018 17:09
Ото вам професійний рівень управлінців ! Він хоче комунальний податок. А для чого при в'їзді в парк стоять екологічні пости з опришками ? Чого не зареєструєте усіх, хто надає рекреаційні послуги ? З 60-х років зформовані зони відпочину, а де інженерна інфраструктура ? Цілу нову Гаївку збудували, дачні масиви для депутатів, прокурорів та іже з ними. Береги вже тріщать від баз, готелів - борделів. Рекреаційна вмістимість зон відпочинку перевищена в рази. І кожного року одне і то саме. То вже не ліжка треба совати, а вас усіх там міняти. Ви своєю немічністю зробите все, що і району не буде і вас не буде. Жаль, що і людям після вашої діяльності відпочивати також не буде де ! Ви ні комунізму не збудували, але і капіталізму не вмієте будувати !
Просто Показати IP 19 Липня 2018 09:36
Нічого не робити. Далі гребти гроші лопатою, потім винного знайдуть хто пончиками торгував.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus