USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сміттєвий бунт: у Львові заблокували вулицю відходами

23 Травня 2017 09:22
Вимагаючи вивезення сміття з-під будинків, у Львові на вулиці Кондукторській місцеві мешканці перекрили дорогу барикадою зі сміття.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Інцидент стався у понеділок, 22 травня, близько 21.30. Дорогу заблокували біля 36-го будинку, поблизу перехрестя з вулицею Сулими.

На місце події прибули чотири екіпажі поліції. Мешканці заявили, що своїми діями намагаються домогтися вивезення сміття з-під будинку.

Варто додати, нещодавня зливи перетворила Львів на «сміттєву Венецію». Негода призвела до того, що вулицями плавало купа невивезеного сміття.

Нагадаємо, у травні 2016 року на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з'явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників. Надзвичайники загинули.

Суд закрив Грибовицьке сміттєзвалище під Львовом та зобов'язав виконавчий комітет Львівської міськради припинити його діяльність.

18 січня Садовий заявив, що Львів захлинається у смітті та стоїть на порозі екологічної кризи. За його словами, у місті критична ситуація з вивезенням твердих побутових відходів та з'явилися передумови для виникнення надзвичайної екологічної ситуації.

У квітні 2017 року мер Андрій Садовий повідомив, що у Львові ухвалили Меморандум для вирішення проблеми утилізації сміття. Своєю чергою прем'єр-міністр України Володимир Гройсман уточнив, що спеціальний дворічний Меморандум про поводження з твердими побутовими відходами було укладено та підписано керівниками ЛОДА, Львівської облради та міськради та представниками органів місцевого самоврядування Львівщини (понад 10 районів області) при посередництві Кабміну. Але меморандум так і не запрацював.

Варто додати, львівське сміття після трагедії на Грибовецькому сміттєзвалищі почали розвозити по всій Україні. Неодноразово відходи тихцем та незаконно скидали і на Волині.

Зокрема, на Горохівщині тричі незаконно вивантажували львівське сміття. Варто додати, водія, який 9 травня скинув відходи села Піски Горохівського району, засудили.

Окрім того, у ніч на 29 квітня між селами Промінь і Лаврів Луцького району місцеві жителі виявили купи сміття, яке незаконно було завезене, ймовірно, із Львівщини. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження.

Зазначимо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мешканець Показати IP 23 Травня 2017 09:34
Було одне європейське місто і те загадили."Руській мір,однако..."
Я Показати IP 23 Травня 2017 10:19
А в нас все добре, і не смердить?
Льолік Показати IP 24 Травня 2017 00:40
Нова назва-Сміттєград.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus