USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Світовий рекорд встановили на луцькому «Авангарді»

26 Вересня 2015 16:38
Новий рекорд України по семиборству серед юнаків та неофіційний світовий рекорд встановила мешканка Броварів, бронзова призерка Чемпіонату світу в Колумбії 2012 року серед юнаків Аліна Шух.

Попередній рекорд України серед юнаків становив 6039 очок – його свого часу поставила сама ж Аліна. Проте згодом втратила першість. Проте вже за результатами першого дня змагань виявилось, що на першості у Луцьку вона виборола 6079 очок, чим знову повернула собі титул рекордсменки.

Як розповіла її сестра Уляна Шух, неофіційний рекорд світу по нових снарядах для семиборства належить Сарі Лагер – 6058 очок. Водночас мешканка Броварів набрала на 21 очко більше, чим перевершила результат. Проте світовий рекорд Аліни Шух є неофіційним, з причин того, що використовувались нові снаряди.
Уляна Шух каже, що дуже переживала за сестру, адже долю її майбутнього рекорду вирішував останній забіг на 800 метрів. Проте дівчині не завадила навіть травма, яку вона отримала у день змагань – Аліна пошкодила сідничний м’яз.

«Напевне, в мене серце билось в той момент ще швидше, ніж у сестри, яка бігла дистанцію. Незважаючи на те, що вона молодша за мене, Аліна дуже вольова і цілеспрямована», – каже Уляна.
Сама ж рекордсменка зізнається, що на такий високий результат не сподівалась. Проте, задоволена собою та змаганнями вцілому.

До слова, вся сім’я Шух – професійні спортсмени. Тато та мама – тренери, доньки з дитинства займаються легкою атлетикою. Життя дідуся та бабусі теж було пов’язане з професійним спортом.

Мама рекордсменки та її ж наставниця Майя Шух каже, що донька почала тренуватись ще з 5 років: спочатку це був великий теніс, потім – багатоборства. А останні два роки стабільно демонструє хороші результати: «Торік вона була на провідних позиціях топ-лісту спортсменок, цього року очолила світовий рейтинг».
Нагадаємо, змаганнями зі спортивної ходьби, бігом на різні дистанції та метанням списа розпочався командний чемпіонат України серед юнаків. Спортивне дійство відбувається на оновленому луцькому стадіоні «Авангард». Вперше за 30 років на головній спортивній арені області організували легкоатлетичні змагання такого рівня.

Командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків стартував 25 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus