USD 40.32 40.75
  • USD 40.32 40.75
  • EUR 40.50 40.80
  • PLN 10.10 10.30

Сильний землетрус в Афганістані: загинули понад 2000 людей, тисячі дістали поранення. Оновлено

8 Жовтня 2023 09:36
На заході Афганістану стався землетрус магнітудою 6,3. До теперішнього часу відомо, що його жертвами стали щонайменше 500 осіб, проте їхня кількість може зрости.

Тисячі людей отримали поранення. Багато будівель було пошкоджено, люди опинилися під завалами, пише УНІАН.

Раніше повідомляли, що внаслідок землетрусу загинули 120 людей. Представник екстрених служб Моса Ашарі сказав журналістам: «За нашими даними, більш як тисячу жінок, дітей і громадян старшого віку було поранено й близько 120 осіб загинули». Однак, за непідтвердженими даними, кількість загиблих перевищувала 300 осіб.

Свідки катаклізму розповіли, що будівлі спочатку почали трястися, а потім впали.

Епіцентр землетрусу був за 40 км від західного міста Герат, яке вважається культурною столицею Афганістану. Повідомляють, що сталося як мінімум три потужні поштовхи.

Наразі мобільний зв'язок в районі лиха не працює. На кадрах з району Інджиль в Гераті, видно, що уламки зруйнованих будівель блокували дороги, що ускладнює рятувальні роботи.

Станом на ранок «Талібан» заявив про загибель щонайменше 500 людей внаслідок землетрусу, ще тисячі людей постраждали. Кількість жертв може зрости.

За даними ВООЗ, постраждали загалом близько 4200 осіб. За словами афганських чиновників, загинуло не менш як 2000 людей, але справжня кількість жертв набагато більша, тому що багато людей перебуває під уламками зруйнованих будівель.

Підземні поштовхи сталися на глибині приблизно десяти кілометрів. Землетруси також відчувалися у сусідньому Ірані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus