USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Синоптики розповіли, чи варто волинським школярам брати парасольки на святкову лінійку

30 Серпня 2021 18:14
Волинські синоптики проінформували про те, якою буде погода протягом останніх днів і чи припиняться на території області дощі з приходом першого осіннього місяця.

Про це Інформаційному агенстству Волинські Новини розповіла провідний синоптик Волинського гідрометцентру Світлана Дриганюк.

Зі слів метеорологині, в останні дні серпня погоду нашої області визначає малоградієнтне поле низького тиску.

«Якщо на вихідних Волинь знаходилася на периферії циклону, центр якого над Чорним морем та над Туреччиною, то сьогодні, 30 серпня, та у вівторок, 31 серпня, центр цього циклону змістився. Відповідно, опади дещо припиняться до 1 вересня. Утім у перші дні осені на сильний прогрів повітря розраховувати не варто», – каже фахівчиня.

До 1 вересня включно на території області середній температурний режим уночі становитиме 10-13 градусів з позначкою плюс, вдень – не перевищить 20-22 градусів тепла.

Стихійних лих, шквалів, граду не очікують.

У вівторок, 31 серпня, на Волині прогнозують мінливу хмарність без істотних опадів. Вітер західний 5-10 метрів за секунду. Температура повітря вночі коливатиметься від +8 до +13 градусів, вдень – від 17 до 22 градусів вище нуля.

У День знань, 1 вересня, на території області буде хмарно з проясненнями. Вночі місцями сильні дощі, вдень – невеликий короткочасний дощ. Вітер північно-західний 5-10 метрів за секунду. Нічна температура повітря – 8-13 градусів вище нуля, вдень – 7-22 градусів тепла.

2 вересня на Волині прогнозують мінливу хмарність. Вночі місцями невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Вітер північно-західний 7-12 метрів за секунду, вдень місцями пориви 15-20 метрів за секунду. Температура повітря вночі – 7-12, вдень 13-18.

У п’ятницю, 3 вересня, очікують на мінливу хмарність без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5-10 метрів. Температура вночі 5-10 градусів тепла, вдень – 15-20 градусів вище нуля.

«Тож на 1 вересня школярам не зайве буде прихопити парасольки», – кажуть у гідрометцентрі.

Вікторія СЕМЕНЮК, фото – з архіву ІА Волинські Новини
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
олександр Показати IP 30 Серпня 2021 18:27
ворожбити. Може десь. може місцями А взагалі то як бог дасть. Дармоїди
Мурсель до олександр Показати IP 31 Серпня 2021 03:02
олександре, синоптичне прогнозування здійснюється фахівцями сектору з величезним досвідом роботи, за сучасними методиками, з використанням пз. Жодних чаклунських атрибутів тут не використовують, смію вас запевнити. Впевнений, ви теж можете зробити посильний внесок для розбудови суспільства та збереження природи шляхом добровільної стерилізації.
Відьмак до олександр Показати IP 31 Серпня 2021 07:31
Ви вже це вдруге пишете. Ваш IP, колего, нам вже знайомий. Може вже відкрито коментуйте, з прізвищем, яке ми всі і так знаємо, проте не кажемо, дозволяючи вам ото бавитися)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus