USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Таку підставу мені зробила поліція», – волинянка, яку звинувачують у триманні чоловіків в рабстві

26 Серпня 2021 17:48
У селі Вербаїв Луцького району жінка утримувала чоловіків у трудовому рабстві, яким ще й погрожувала фізичною розправою. Місцева фермерка змушувала чоловіків спати у хліві з тваринами. Таку інформацію повідомила волинська поліція. Проте сама підозрювана стверджує, що жодним чином не утримувала працівників, а підставили її самі правоохоронці.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Як ідеться у повідомленні поліції, жінка тривалий час здійснювала трудову експлуатацію громадян, які перебували в скрутному становищі. Підшукувала потенційних працівників на ринках та автостанціях Луцька, пропонувала доглядати велику рогату худобу й обіцяла зарплатню за це.

Опісля відвозила чоловіків до місця, де знаходились господарські приміщення, забирала в них документи, а потім селила в хліві з тваринами. За виконану роботу підприємиця мало того, що не платила, а ще й погрожувала фізичною розправою, якщо працівники залишать територію господарства.

Трьох чоловіків, які перебували у трудовому рабстві, поліцейські звільнили. За скоєне жінці загрожує від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі.
Журналісти завітали до помешкання фігурантки справи, яку звуть Ніна. Вона розповіла, що вже майже два місяці перебуває під домашнім арештом, але запевняє, що нікого силою не утримувала.

«Мене оббрехали, обмовили, і хочуть мене засудити за те, що я чорно працюю. Я працюю з чоловіком, а люди самі приходили й просилися, а потім мене обмовили. Робити вони не хотіли», – каже жінка. Як наголошує, троє чоловіків, про яких повідомляла поліція, самі до неї просились у помічники. Вона платила працівникам по півтори - дві сотні в день.

Також фермерка наголошує, що чоловіки жили у веранді, а не в хліві, та часто вживали алкоголь.

«Таку підставу мені зробила поліція», – зазначає жінка, пояснюючи, що біля неї живе батько правоохоронця і, схоже, сусідству із її фермою не радий.

Однак всі обставини невдовзі буде з’ясовувати суд. Жінці інкримінують торгівлю людьми, вимагання та привласнення документів. Якщо поліція доведе її вину, фермерка може провести за ґратами від п’яти до 12 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Бульба Показати IP 26 Серпня 2021 19:02
Це Ураїна!!! Ну реальна ж представниця криміналітету!!! Тож видно що керує людьми, які вербують і продають у рабство добрих людей!!! Віват поліція!! Молодці !!! Вмієте боротись зі злочинцями!! А цій голові кримінального угрупування пожиттєве дати!!!
123 до Бульба Показати IP 26 Серпня 2021 19:31
Ця держава може й пожиттєво дати, дикуни хулє
Шарій Показати IP 26 Серпня 2021 19:29
я чомусь вірю цій пані. Паліцаї в нас кого хочуть можуть зробити винними. Згадайте справу Шеремета
Вірю Показати IP 26 Серпня 2021 19:57
це методи поліцаїв, люди в селі говорять, що тим алкашам заплатили щоб вони написали заяву
Лучанка Показати IP 26 Серпня 2021 20:41
Це сексизм. Бідні чоловіки!
А Показати IP 26 Серпня 2021 20:52
Що кажуть односельці, сусіди, учасники ато з того села , чого їх нечути
мент Показати IP 26 Серпня 2021 21:50
цікаво, якщо жінку в суді виправдають то поліцаї за такі речі сядуть? Отака в нас поліція, а хвалились що показників не має вже і не буде, знав би простий люд про ті показники як по криміналу так і по адмінках - розігнав би цю структуру за один день!
Ваня Показати IP 26 Серпня 2021 22:02
Однозначно поліція хоче захопити худобу, щоб здати на м'ясо, а бабцю кинути в тюрму, щоб мовчала.
Мєнт до Ваня Показати IP 27 Серпня 2021 06:16
Мені премії за таку статтю УК випишуть та подяку від начальства. А ще йолопом перестануть називати в рідному селі
Микола Показати IP 28 Серпня 2021 00:21
Наклеп і брехня , сусіди правда не в захваті від ферми, але про рабство це сором ментів, вже не знають за що можна вчепитись!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus