USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Талібан» заявив про бажання виступити на Генасамблеї ООН

22 Вересня 2021 11:31
Представник ООН заявив 21 вересня, що таліби висловили прохання про виступ перед світовими лідерами на засіданні Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку на цьому тижні, пише Радіо Свобода.

Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш отримав листа від талібів з «проханням про участь» в дебатах на високому рівні, сказав його офіційний представник Стефан Дужаррік.

Лист датований 20 вересня, за день до початку роботи Генасамблеї ООН, і підписаний виконувачем обов’язки міністра закордонних справ у талібів Аміром Ханом Муттакі.

У листі йдеться, що «Талібан» не тільки жадає участі в щорічних зборах ООН, а й призначає нового постійного представника ООН Мохаммада Сухайля Шахіна.

У листі талібів вказано, що колишній президент Афганістану Ашраф Гані був «скинутий» 15 серпня і що країни світу «більше не визнають його президентом». Таким чином, акредитований наразі посол Афганістану Гулам Ісакзай більше не представляє Афганістан, йдеться в повідомленні.

15 вересня Ґутерріш отримав окреме повідомлення від Ісакзая зі списком делегації Афганістану на 76-й сесії асамблеї, повідомив представник ООН.

15 серпня таліби заявили про захоплення всієї території Афганістану.

Між 1996 і 2001 роками таліби практикували версію шаріату, яка включала забивання жінок камінням за подружню зраду, ампутацію кінцівок за крадіжку і заборону дівчатам відвідувати школу після 12 років. Цього ж разу таліби пообіцяли, що права жінок будуть дотримуватися, в тому числі вони зможуть залишитися в уряді.

Читати ще: «Принизливе завершення американської ери». Як США здали Афганістан талібам. Аналіз західних ЗМІ

Всупереч умовлянням про забезпечення прав жінок, бойовики «Талібану» посеред вулиці застрелили жінку за порушення законів ісламу. А 25 серпня заборонили жінкам працювати та зобов’язали їх залишатися вдома.

1 вересня з’явилася інформація про те, що таліби заборонили жінкам займати пости міністрів. Крім того, в школах та університетах почали ділити класи на жіночу та чоловічу половини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 22 Вересня 2021 12:03
Ха-ха. Ліберальна демократія загнала себе у пастку - тепер терористи використовують демократичні інституції для легалізації своєї зброєю захопленої влади
Кузя Показати IP 22 Вересня 2021 13:52
Мій кіт теж хоче там на трибуні того, на.р.ти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus